Protest stanovnika Kalea u Parizu zbog migranata

Izvor: B92, 07.Mar.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest stanovnika Kalea u Parizu zbog migranata

Kale -- Više stotina stanovnika Kalea uputilo se danas na proteste u francusku prestonicu zbog negativnog uticaja migranata na lokalnu ekonomiju.

Deset autobusa sa oko 500 ljudi, od kojih većina radi u lokalnim radnjama, krenulo je rano jutros u Pariz, gde će se sastati sa ministrom finansija Majklom Sapinom i predstavnikom francuskog predsednika Fransoa Olanda.

Demonstranti tvrde da je veliki broj migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji boravi u Kaleu znatno oštetio poslovanje lokalnih firmi.

"Privrednici zahtevaju niže stope poreza kao podsticaj za lokalnu ekonomiju i zapošljavanje", izjavio je David Sagnard, jedan od članova delegacije.

Improvizovani izbeglički kampu u Kaleu, poznatiji kao Džungla, godinama je utočište za više hiljada migranata koji pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju.

Francuske vlasti počele su u februaru sa rušenjem divljeg izbegličkog naselja, nakon čega je došlo do sukoba između migranata i policije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Građani Kalea idu u Pariz zbog migrantske krize

Izvor: RTS, 07.Mar.2016

Stotine stanovnika Kalea uputilo se u Pariz da bi protestovali zbog negativnog uticaja migrantske krize na lokalnu ekonomiju. . Deset autobusa sa oko 500 ljudi, većinom zaposlenih u lokalnim preduzećima, krenulo je iz severnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.