Prorusi zauzeli policijsku stanicu u Slavijansku. Odgovor će biti oštar!

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2014, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prorusi zauzeli policijsku stanicu u Slavijansku. "Odgovor će biti oštar!"

Naoružane osobe preuzele su kontrolu nad policijskom stanicom u Slavijansku na istoku Ukrajine, rekao je vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov.

Odgovor će biti oštar, jer postoji razlika između demonstranata i terorista

 

- Naoružane osobe u maskirnim uniformama preuzele su kontrolu nad policijskom stanicom u Slavijansku. Odgovor će biti oštar, jer postoji razlika između demonstranata i terorista, naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Avakov.

 

Slavijansk se nalazi u regionu Donjecka na oko 150 kilometara od granice sa Rusijom.

 

Proruski aktivisti i dalje se nalaze u zgradi regionalne uprave na istoku Ukrajine, uprkos

jučerašnjem dolasku premijera Arsenija Jacenjuka koji nastoji da uveri prorusko stanovništvo da se zalaže za davanje većih ovlašćenja regionalnoj vlasti i da vlasti u Kijevu ne nameravaju da diraju zakone koji daju zvanični status drugim jezicima osim ukrajinskog, kao na primer ruskom.

 

Zbog krize koja je nastala u tom delu Ukrajine u Ženevi će 17. aprila biti održan sastanak visokih predstavnika Ukrajine, Rusije, SAD i Evropske unije, saopštio je Stejt department. Šefovi diplomatija SAD i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, složili su se na nedavnom sastanku da treba da se održe direktni razgovori četiri glavna međunarodna aktera u pokušaju da se smiri situacija.

 

Donjeck i drugi gradovi u istočnom delu Ukrajine su bili baza za proruskog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča svrgnutog u februaru posle višemesečnih protesta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prorusi zauzeli policijsku stanicu u Slavijansku. "Šaljemo specijalce"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2014

Naoružane osobe preuzele su kontrolu nad policijskom stanicom u Slavijansku na istoku Ukrajine, rekao je vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov...Odgovor će biti oštar, jer postoji razlika između demonstranata i terorista.. ..- Naoružane osobe u maskirnim uniformama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.