Prijava protiv Beka zbog Luke?

Izvor: B92, Beta, 05.Jun.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava protiv Beka zbog Luke?

Beograd -- Prvoosumnjičeni u prijavi koju je Savet za borbu protiv korupcije podneo zbog nezakonite privatizacije Luke Beograd je biznismen Milan Beko, saznaje "Politika".

Prema istim saznanjima, Savet je između ostalih podneo krivičnu prijavu i protiv Predraga Bubala, bivšeg ministra privrede u vladi Vojislava Koštunice.

Među 17 osumnjičenih su i Aleksandar Gračanac, direktor Akcijskog fonda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milko Štimac, predsednik Komisije za hartije od vrednosti, i Miodrag Đorđević, bivši direktor Agencije za privatizaciju.

Na ovom spisku su i Mirko Vasiljević, dekan i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, i Danijel Cvijetićanin, profesor Univerziteta Singidunum, koji su bili u Upravi Luke Beograd.

Gračanac odbacuje optužbe

Direktor Akcijskog fonda Aleksandar Gračanac saopštio je da osporava svaku sumnju u vezi sa postupanjem Akcijskog fonda u procesu preuzimanja akcija Luke Beograd. Gračanac najavljuje i da će Akcijski fond iskoristiti sve zakonske mogućnosti da odbrani integritet i ugled.

Prema saznanjima lista, biznismen Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", nije na krivičnoj prijavi.

Podsetimo, Savet za borbu protiv korupcije podneo je prekjuče krivičnu prijavu protiv 17 osoba, zbog sumnje da su tokom 2005. godine u nezakonitom postupku preuzimanja akcija Luke Beograd državi naneli štetu od najmanje 21 milion dinara.

Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, nije juče htela da otkrije imena osoba protiv kojih je podneta krivična prijava.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUKA BEOGRAD NA SUDU!

Izvor: Kurir, 05.Jun.2010

BEOGRAD - Tabak je presavijen! Savet za borbu protiv korupcije podneo je Višem tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv..BEOGRAD - Tabak je presavijen!..Savet za borbu protiv korupcije podneo je Višem tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv 17 državnih...

Nastavak na Kurir...

Policija proverava Beka i Bubala

Izvor: Blic, 06.Jun.2010, 01:10

Više tužilaštvo u Beogradu uputilo je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom krivičnih prijava koje je Savet za borbu protiv korupcije podneo protiv 17 lica umešanih u sumnjivu privatizaciju Luke Beograd, saznaje „Blic nedelje“...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.