Prijateljski odnosi Srbije i Grčke

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijateljski odnosi Srbije i Grčke

Ministar odbrane Bratislav Gašić i ambasador Grčke u Beogradu Konstantin Ikonomides saglasni su da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski. Potrebno je intenzivirati saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, ocenila su dvojica zvaničnika.

Ministar Gašić naglasio je da je regionalna saradnja jedan od prioriteta Vlade Srbije i da doprinosi evropskim integracijama naše zemlje.

Gašić i Ikonomides zaključili su da Srbija aktivno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učestvuje u svim regionalnim bezbednosnim inicijativama, kao i da je potrebno da se unapredi saradnja Srbije i Grčke u oblasti odbrane.

Ministar odbrane rekao je da je Srbija zahvalna na kontinuiranoj podršci Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, kao i evropskim integracijama Srbije.

Gašić je podsetio da Grčka, sa više od 120 vojnika u sastavu Kfora, značajno doprinosi stabilizaciji bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji.

Dvojica zvaničnika zadovoljni su što je Srbija, kao zemlja koja najviše mirovnim operacijama UN u regionu, domaćin skupa "Biti mirovnjak".

Na skupu su učesnici bili u prilici da razmene iskustva stečena na terenu, a potvrđena je i aktivna uloga Srbije u izgradnji regionalnog i globalnog mira.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić i grčki ambasador o intenziviranju saradnje

Izvor: Blic, 21.Okt.2014

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i ambasador Grčke u Beogradu Konstantin Ikonomides saglasili su se danas da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski i da je potrebno intenzivirati saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštilo je ministarstvo odbrane...Ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.