Poverenik poništio rešenje o tajnosti ugovora sa Etihatom

Izvor: Blic, 28.Feb.2014, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik poništio rešenje o tajnosti ugovora sa Etihatom

Oragnizacija Transparentnost Srbija danas je na svojoj Fejsbuk (Facebook) stranici objavila rešenje Poverenika za informacije od javnog značaja kojim je poništio odluku preduzeća Er Srbija (Air Serbia) da ugovor sa kompanijom Etihatom predstavlja tajnu.

Kako je objavljeno, poverenik je poništio rešenje kojim je Er Srbija uskratila pristup informacijama koje se odnose na poslovnu saradnju između tog preduzeća i Etihad-a i vlasničku transformaciju bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jat-a i naložio da se predmet vrati na ponovni postupak u Er Srbiju.

Poverenik je postupao po žlabi organizacije Transparentnost – Srbija.

U rešenju Poverenika se, izmedju ostalog, navodi da je Air Serbia navela formalne razloge za uskraćivanje pristupa, ali da nije obrazložila materijalne razloge koji takodje moraju postojati, i da se razlozi za uskradjivanje pristupa informacijama ne mogu zasnivati samo na pretpostavci o mogućem ponašanju druge ugovorne strane.

Konstatuje se da Er Srbija nije, pre nego što je odbila u celosti zahtev za pristup informacijama, razmatrala mogućnost delimičnog pristupa.

Istaknuto je i da "nema mesta pozivanju prvostepenog organa na odredbe o prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti u slučaju odavanja poslovne tajne, za situaciju kada organ javne vlasti to čini u skladu i na osnovu zakona, a ne neovlašćeno".

Zbog svega toga je predmet vraćen a.d. za vazdušni saobraćaj Er Srbija na ponovni postupka, objavila je Transparentnost.

U toj organizaciji podsećaju da su istu žlabu uputili i Vladi Srbiji, ali da ona nije postupala po njoj.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Facebook,   JAT

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenik poništio rešenje o tajnosti ugovora s Etihadom

Izvor: Blic, 28.Feb.2014

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je danas da je po drugi put zatražio od "Er Srbije" da javnosti pruži informacije o detaljima ugovora kojim je formirana ta kompanija, ukoliko ne postoji neka konkretna opasnost koja bi nastupila objavljivanjem tog dokumenta...Šabić...

Nastavak na Blic...

Poverenik poništio tajnost ugovora Er Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 28.Feb.2014

Poverenik za informacije od javno značaja poništio je poništio odluku preduzeća Er Srbija da ugovor sa kompanijom Etihatom predstavlja tajnu. Poverenik je postupao po žlabi organizacije Transparentnost Srbija.   Poverenik je poništio rešenje o tajnosti, koje se odnosi na poslovnu saradnju...

Nastavak na OkRadio.rs...

Tajnost Er Srbije "na popravnom"

Izvor: B92, 28.Feb.2014

Beograd -- Poverenik za informacije od javnog značaja poništio je odluku "Er Srbije" da ugovor sa "Etihadom" predstavlja tajnu i vratio predmet na novo odlučivanje...Kako je objavljeno u rešenju Poverenika, objavljenoj na Fejsbuk stranici organizacije Transparentnost Srbija, poverenik je poništio...

Nastavak na B92...

Poništena tajnost ugovora sa Etihadom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2014

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić potvrdio je za Radio Novi Sad da je poništio odluku preduzeća Er Srbija da ugovor sa kompanijom Etihadom predstavlja tajnu. Informaciju je prethodno na svojoj Fejsbuk stranici objavila organizacija Transparentnost Srbija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.