Posrednik Kuper danas u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2011, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posrednik Kuper danas u Beogradu

BEOGRAD -

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper boraviće danas u Beogradu u okviru redovnih aktivnosti vezanih za razgovore, izjavio je Tanjugu šef beogradskog tima Borislav Stefanović.

Kuper će u Beogradu razgovarati sa Stefanovićem, a kako je najavljeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova predviđen je i susret sa ministrom unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivicom Dačićem.

Kuper je juče učestvovao na sastanku Međunarodne upravljačke grupe u Prištini, na kojem je bio i specijalni predstavnik EU na Kosovu Fernado Đentelini, i gde se, između ostalog, raspravljalo o dijalogu Beograda i Prištine.

Međunarodna upravljačka grupa, neformalna organizacija koju čine predstavnici SAD i zemalja EU koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova koja je zadužena za nadgledanje sprovođenja plana Martija Ahtisarija, pohvalila je juče kosovske institucije za posvećenost u dijalogu sa Beogradom kojem posreduje EU.

Ta grupa je saopštila da podstiče obe strane u dijalogu da "kao nezavisni i suvereni susedi" nastave razgovore i traže rešenja za pitanja od praktičnog značaja za stanovnike južne pokrajine.

Timovi Beograda i Prištine sastali su se početkom jula, po peti put, u Briselu kada su postignuti prvi dogovori i to o slobodi kretanja i matičnim knjigama, a načelno i o fakultetskim diplomama.

Stefanović se juče u Londonu sastao sa britanskim ministrom za Evropu Dejvidom Livingstonom.

On je nakon razgovora u Forin ofisu, izjavio da je naš tim dobio podršku Velike Britanije u pronalaženju rešenja za konkretne probleme bez prejudiciranja statusa južne pokrajine.

U izjavi Tanjugu, Stefanović je ocenio da su razgovori u Londonu s predstavnicima Forin ofisa i Livingstonom bili veoma konstruktivni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Robert Kuper u Beogradu

Izvor: RTS, 13.Jul.2011

Naredna runda dijaloga Beograda i Prištine biće najverovatnije do kraja meseca, izjavio je Borislav Stefanović, posle razgovora sa evropskim posrednikom u dijalogu Robertom Kuperom. Evropski zvaničnik sa ministrom Dačićem razgovarao o slobodi kretanja...Zvaničnik Evropske unije koji posreduje...

Nastavak na RTS...

Kuper razgovarao sa Stefanovićem

Izvor: Studio B, 13.Jul.2011

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, koji boravi u poseti Beogradu, razgovarao je sa šefom pregovaračkog tima Beograda Borislavom Stefanovićem...Sastanak je trajao sat i po vremena, a izjave za medije nisu bile predviđene. Kako je Stefanović juče rekao , Kuper...

Nastavak na Studio B...

Posrednik Kuper u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2011

BEOGRAD -..Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, koji boravi u poseti Beogradu, razgovarao je danas sa šefom pregovaračkog tima Beograda Borislavom Stefanovićem...Sastanak je trajao sat i po vremena, a izjave za medije nisu bile predviđene...Kako je Stefanović juče...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Krajem jula o novim temama

Izvor: RTS, 13.Jul.2011

Naredna runda dijaloga Beograda i Prištine biće najverovatnije do kraja meseca, izjavio je Borislav Stefanović, posle razgovora sa evropskim posrednikom u dijalogu Robertom Kuperom. Evropski zvaničnik sa ministrom Dačićem razgovarao o slobodi kretanja...Zvaničnik Evropske unije koji posreduje...

Nastavak na RTS...

Stefanović: Opomene Prištini iz EU

Izvor: Večernje novosti, 14.Jul.2011, 00:00

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović posle susreta sa posrednikom EU: Robert Kuper je omekšao Prištinu da prihvati neka rešenja

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.