Porošenko: Ostaje vojna prijetnja sa istoka

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Ostaje vojna prijetnja sa istoka

KIJEV - Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je danas da će "vojna prijetnja sa istoka" ostati čak i ukoliko se održi dogovor o prekidu vatre između vladinih snaga i proruskih snaga na istoku Ukrajine.

"Čak i uz najoptimističniji scenario, na žalost, ostaće i dalje vojna prijetnja sa istoka", rekao je Porošenko, misleći indirektno na Rusiju, u govoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji je prenijela televizija sa Univerziteta za nacionalnu bezbjednost.

Porošenko je još rekao da su ukrajinske snage počele da povlače teško naoružanje sa linije razdvanjanja, a na osnovu sporazuma o prekidu vatre, koje su odmah prekršile proruske snage.

OEBS je danas izdao saopštenje u kojem je pozdravio povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja na istoku Ukrajine.

Zamjenik šefa misije OEBS Aleksander Hug rekao je da OEBS pozdravlja napore obe strane, koje preduzimaju korake da ispune svoja obećanja.

Prema njegovim riječima, proruske snage su povukle oko 90 odsto svog teškog naoružanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

U Ukrajini nove žrtve ponovo uzdrmano primirje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2015

Ukrajina je saopštila da su tri vojnika njene armije ubijena a sedam ranjeno na istoku zemlje u posljednja 24 sata, nakon što je primirje bez žrtava trajalo manje od dva dana...Ukrajinska vojska je saopštila da su sukobi sa separatistima na istoku zaustavljeni na većem dijelu linije fronta ali da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.