Policija zabranila pres konferenciju partije „Jobik“

Izvor: Blic, 24.Jan.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija zabranila pres konferenciju partije „Jobik“

Partija „Jobik“ (u prevodu Desnica) iz republike Mađarske otvorila je kancelariju u Subotici i tim povodom pozvala novinare kojima je trebao da se obrati Ištvan Savai, poslanik u mađarskom parlamentu, ali je policija zabranila održavanje konferencije.

Savai se na kraju obratio predstavnicima medija, ali je tome prethodilo izdavanje rešenja o zabrani susreta i Ervin Kiš, predsednik „Jobika“ za sever Vojvodine pozvan je na razgovor u policiju i do kraja konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za štampu se nije vratio. Savai je zvao Konzulat Mađarske da reaguje u ovom slučaju pošto Kiš ima dvojno državljanstvo i granicu je prešao sa mađarskim pasošem.

U rešenju subotičke policije o zabrani se navodi da je prostorija u kojoj je konferencija zakazana skučena, da se prostor nalazi u jednosmernoj ulici, da ne odgovara nameni i da može doći do poteškoća u saobraćaju.

Policajci ispred prostorija nisu intervenisali, osim što su legitimisali učesnike i nekoliko novinara. Savai je tim povodm rekao da je nezadovoljan manjinskim pravima u Srbiji, naročito kada su u pitanju Mađari.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jobik otvorio kancelariju u Subotici, uprkos zabrani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2014

Najjača opoziciona stranka u mađarskom Parlamentu, desničarski Jobbik otvorio je danas u Subotici svoju kancelariju. Goste skupa – i pojedine novinare legitimisala je policija, a kancelarija je otvorena uprkos policijskoj zabrani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.