Poginula dva srpska policajca, dvojica povređena

Izvor: Kurir, 25.Avg.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginula dva srpska policajca, dvojica povređena

Nesreći sa policajcima prethodila druga nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo državljanke Slovačke, koje je sletelo s puta. Policajci su izašli na uviđaj ali je poljski autobus naleteo na policiju u zaustavnoj traci i sve ih "pokosio"

BEOGRAD - Jedan policajac je poginuo, dva su teže, a dva lakše povređena kod Bačke Topole kada je na patrolno vozilo naleteo autobus, potvrđeno je u MUP-u Srbije.

Povređene policajce obišao je u Subotici direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << policije Milorad Veljović.

"Ovo je zaista velika tragedija jer je osim što je poginuo jedan, povređeno još četvoro policajaca na radnom zadatku", rekao je Veljović.

U saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu oko 15 sati na auto-putu Subotica-Horgoš, poginula je i jedna državljanka Slovačke.

Policajac (38) koji je teško povređen u nesreći kod Bačke Topole, operisan je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, izjavila je potrparol tog centra Jelena Jurišin.

Jurišin je rekla novinarima da policajac ima teške povrede glave, opasne po život i da je na Odeljenju intenzivne nege. Portparolka je navela da ne može da iznese više informacija o stanju tog povređenog policajca posle operacije.

Mihajlo Vidanović, zamenik direktora Opšte bolnice Subotica rekao je novinarima da je taj policajac u stabilnom stanju posle operacije u Kliničkom centru Vojvodine.

"Njegov kolega koji je zadrzan u Opstoj bolnici u Subotici je van zivotne opasnosti", istakao je Vidanović. On je rekao da su dva lakse povređena policajca puštena kući.

Veljović je rekao novinarima da je nesreći sa policajcima prethodila druga nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo državljanke Slovačke, koje je sletelo s puta. Policajci su izašli na uviđaj i, mada je mesto nesreće bilo propisno obeleženo i uključena rotaciona svetla patrolnih kola, poljski autobus koji je prevozio kući turiste iz Bugarske, naleteo je na policiju u zaustavnoj traci i sve ih "pokosio", rečeno je agenciji Beta u MUP-u.

Veljović je naveo da je vozaču autobusa određeno zadrzavanje do 48 sati, a da će uzrok skretanja autobusa u zaustavnu traku pokazati istraga koja je u toku. Na lice mesta dosao je i konzul Ambasade Poljske u Srbiji.

"Moguće da je vozač autobusa Bugarska-Poljska zaspao, ali ništa nećemo da prejudiciramo dok se ne završi istraga. Vozacu autobusa je odredeno zadrzavanje od 48 sati, a putnici su zadrzani na licu mesta i preduzećemo mere da se vrate kući. Putnike bi u nedelju trebalo da poseti ambasador Poljske", rekao je Milorad Veljović.

Operisan teško povređeni policajac

Policajac T.M. (38) koji je zadobio teške povrede glave u saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini Bačke Topole operisan je u novosadskom Kliničkom centru, rečeno je Tanjugu u toj ustanovi.

Povređeni policajac je primljen sa teškim telesnim povredama opasnim po život i smešten je na odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra, rekla je portparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin.

Ona je kazala da ne može kazati ništa preciznije o tome kakvo je stanje povređenog policajca posle operacije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva policajca poginula, dva povređena u udesu kod Subotice

Izvor: Blic, 25.Avg.2012

Poljski mediji večeras javljaju da je poljski autobus naleteo na parkirani policijski automobil oko 30 kilometara južno od Subotice i da su poginula dva srpska policajca, a dvojica su povređena...Autobus poljskog prevoznika "Beatur trans travel Poland" vraćao je poljske turiste sa letovanja u Bugarskoj...-...

Nastavak na Blic...

Poljski autobus pokosio srpske policajce

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012

Poljski mediji večeras javljaju da je poljski autobus naleteo na parkirani policijski automobil oko 30 kilometara južno od Subotice i da su poginula dva srpska policajca, a dvojica su povređena...Autobus poljskog prevoznika "Beatur trans travel Poland" vraćao je poljske turiste sa letovanja u Bugarskoj..."Poljski...

Nastavak na Mondo...

Poginula dva srpska policajca, dvojica povređena

Izvor: medio.rs, 25.Avg.2012

Poljski autobus naleteo je na policijsko patrolno vozilo, parkirano u pomoćnoj traci puta

Nastavak na medio.rs...

Poginula slovačka državljanka i policajac koji je vršio uviđaj

Izvor: Blic, 25.Avg.2012

Jedan policajac je poginuo, a četvorica su ranjena nakon što je na njihovo vozilo naleteo autobus sa poljski turistima nedaleko od Subotice. Tragediji je prethodila saobraćajna nesreća u kojoj je poginula slovačka državljanka koja je svojim automobilom sletela s puta i na licu mesta podlegla povreda....

Nastavak na Blic...

Poginuo jedan policajac, dva teže i dva lakše povređena

Izvor: Kurir, 26.Avg.2012, 00:42

Nesreći sa policajcima prethodila druga nesreća u kojoj je učestvovalo vozilo državljanke Slovačke, koje je sletelo s puta. Policajci su izašli na uviđaj ali je poljski autobus naleteo na policiju u zaustavnoj traci i sve ih "pokosio"..BEOGRAD - Jedan policajac je poginuo, dva su teže, a dva...

Nastavak na Kurir...

Dvoje mrtvih u sudaru autobusa i policije

Izvor: Šumadija Press, 26.Avg.2012

Poljski autobus naleteo je u subotu popodne na parkirani policijski automobil oko 30 kilometara južno od Subotice.

Nastavak na Šumadija Press...

Vozač autobusa zaspao za volanom

Izvor: B92, 27.Avg.2012, 10:50

Subotica -- Vozač poljskog autobusa, koji je udario u parkirano patrolno vozilo MUP-a ubivši dvoje ljudi, zaspao je za volanom, piše Pres...Vozača poljskog autobusa probudila je vriska putnika koji su videli kako autobus nezaustavljivo juri ka vozilima i policajcima koji su obavljali uviđaj nakon...

Nastavak na B92...

U Katovice prevezeni poljski turisti posle nesreće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2012

SUBOTICA -..Javno preduzeće "Suboticatrans" prevezlo je u Katovice 63 putnika iz poljskog autobusa koji je bio akter teške saobraćajne nezgode na auto-putu Beograd - Subotica kod Bačke Topole, a u kojoj su život izgubili jedan policajac, jedna državljanka Slovačke, dok su četiri policajca teže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.