Patriot Matoši, Albanac koji je poginuo za kalifat

Izvor: RTS, 10.Avg.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patriot Matoši, Albanac koji je poginuo za "kalifat"

Još jedan Albanac sa Kosova poginuo boreći se u redovima radikalnih islamista u Siriji. Patriot Matoši bio je učenik gnjilanske medrese i miljenik lokalnog imama Zekrije Ćazimija. Smena na čelu albanskih dobrovoljaca u ISIL-u.

Patriot Matoši, Albanac iz Gnjilana, ubijen je snajperskim hicem negde na ratištu u Siriji, objavili su džihadistički portali, ne otkrivajući druge detalje.

Prištinski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mediji navode da je Matoši, pre odlaska u Siriju bio učenik gnjilanske medrese, odnosno "miljenik lokalnog imama Zekrije Ćazijima".

Navode, takođe, da je "kasapin" Lavdrim Mudžaheri, koji je postao poznat pošto je na internetu objavio fotografije egzekucije dečaka u Siriji, smenjen sa mesta komandanta albanskih boraca.

Na njegovo mesto postavljen je Ridvan Hakifi.

U redovima radikalnih islamista u Iraku i Siriji bori se nekoliko stotina dobrovoljaca sa Balkana, uključujući i oko 150 Albanaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

Izvor: Blic, 10.Avg.2014

Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji - 19-godišnji Patriot Matoši, iz okoline Gnjilana...Kako pišu prištinski mediji, on je svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije Islamska drzave Iraka i Sirije (ISIS), ali je još pre godinu počeo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.