Pariz i Berlin žele da Srbija uskoro bude u EU

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz i Berlin žele da Srbija uskoro bude u EU

Ambasadori Francuske i Nemačke Fransoa-Gzavije Denio i Hajnc Vilhelm izrazili su želju da balkanske zemlje prevaziđu neprijateljstva i da uskoro postanu deo Evropske unije. Ocenili su da će ulazak u EU omogućiti pomirenje u regionu. Postoji konsenzus da integracija nije završena bez zemalja Zapadnog Balkana. Sasvim je jasno da sve zemlje Zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu, a to naročito važi za Srbiju. Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ključna zemlja u regionu i želimo da postane članica EU i to što pre, rekao je nemački ambasador u Beogradu

Nadamo se da će politički dijalog Beograda i Prištine dovesti do rezultata i da će ES uskoro moći da odredi datum za početak pregovora sa Srbijom: Fransoa-Gzavije Denio i Hajnc Vilhem

 

Dvojica ambasadora su organizovali zajednički prijem u Beogradu povodom proslave 50. godišnjice potpisivanja sporazuma o francusko-nemačkom pomirenju i saradnji.

 

"Večeras izražavam želju da će se Srbija, kao deo jugoistočne Evrope u kojoj vlada pomirenje, uz pomoć Francuske i Nemačke i svih drugih članica EU, uskoro pridružiti velikoj porodici Evropske unije, kojoj prirodno pripada", izjavio je francuski ambasador, govoreći na srpskom jeziku.

 

Grubješić: U junu datum pregovora

Nemački ambasador je rekao da je to želja i Nemačke i da Evropa ne bi bila potpuna bez Srbije.

 

Vilhelm je rekao da Francuska i Nemačka žele da sve zemlje na Balkanu prevaziđu neprijateljstva i postanu prijatelji i deo EU, koja je, kako je dodao, najveći mirovni projekat koji postoji.

 

Ambasadori su, govoreći na jeziku svog kolege, istakli da je francusko-nemačko prijateljstvo jedan od temelja na kojima počiva EU.

  Među gostima na prijemu u ambasadi Francuske u Beogradu bio je i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović

 

Među gostima na prijemu u ambasadi Francuske u Beogradu bili su predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin i brojni predstavnici diplomatskog kora i javnog života u Srbiji. Na svečanosti su deca iz nemačke i francuske škole u Beogradu otpevala "Odu radosti" iz Betovenove 9. simfonije, koja je oficijelna himna Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pariz i Berlin žele Srbiju u EU

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013

Ambasadori Francuske i Nemačke Fransoa-Gzavije Denio i Hajnc Vilhelm izrazili su želju da balkanske zemlje prevaziđu neprijateljstva i da uskoro postanu deo Evropske unije. Ocenili su da će ulazak u EU omogućiti pomirenje u regionu. Postoji konsenzus da integracija nije završena bez zemalja Zapadnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.