PUTIN SPREMA NUKLEARNI CUNAMI?! Ruski projektili u PRIPRAVNOSTI, mogu da potope Njujork SVAKOG ČASA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2017, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN SPREMA NUKLEARNI CUNAMI?! Ruski projektili u PRIPRAVNOSTI, mogu da potope Njujork SVAKOG ČASA!

Potop

Jedan penzionisani ruski pukovnik izneo je neverovatne tvrdnje da je Moskva postavila nuklearne projektile u moru kod istočne obale Amerike koji mogu da izazovu cunami ako se aktiviraju.

Viktor Baranec tvrdi da je ovaj navodni ruski plan odgovor na američko gomilanje vojske duž ruskih granica.

- Amerikanci postavljaju svoje tenkove, avione i bataljone specijalnih snaga duž ruske granice - rekao je Baranec u intervjuu za ruski list "Komsomolskaya >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pravda", prenosi britanski "Dejli telegraf".

- Mi tiho "sadimo" nuklearne projektile "krtice" duž američke obale. One se ukopavaju i "spavaju" dok ne dobiju komandu - rekao je on.

Ovakve bombe bi mogle da izazovu cunamije koji bi mogli da unište gradove kao što su Njujork i Majami.

Bivši zvaničnik je rekao da je Rusija smislila efikasan način da se brani iako upravlja mnogo manjim vojnim budžetom nego SAD.

- SAD je stalni svetski šampion u veličini vojnog budžeta - skoro 600 milijardi dolara i 10 puta je veći od ruskog. Rusija neće da se takmiči u trošenju novca za odbranu - rekao je on.

Za Rusiju je glavno da obezbedi bezbednost po nižoj ceni, smatra on.

- Siguran sam da smo već našli neke asimetrične odgovore. Ne vidim velike probleme u vezi sa tim - rekao je Baranec.

Međutim, iz ruske vlade su odbacili njegove tvrdnje, nazvavši ih "čudnim" i rekavši da se njegov izveštaj "ne treba smatrati ozbiljnim".
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRVA SRPSKA TRUBA rame uz rame sa PUTINOM: Šetnja Moskvom u SLAVU HEROJIMA Drugog svetskog rata

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2017

"Besmrtni puk" u Rusiji tradicionalna manifestacija, u Beogradu - drugi put..Duvački orkestar Dejana Lazarevića učestvovaće ove godine na manifestaciji „Besmrtni puk“ koja se održava u Moskvi povodom 9. maja, Dana pobede...PUTIN SPREMA NUKLEARNI CUNAMI?! Ruski projektili u PRIPRAVNOSTI, mogu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.