PANIKA U NJUJORKU: U eksploziji povređeno 29 ljudi, pronađena i druga bomba u ekspres loncu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2016, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA U NJUJORKU: U eksploziji povređeno 29 ljudi, pronađena i druga bomba u ekspres loncu (FOTO) (VIDEO)

Najmanje 29 osoba je ranjeno u eksploziji koja je noćas potresla kvart Čelsi u na njujorškom Menhetnu, a na drugoj lokaciji u istom delu Njujorka pronađeno je nešto što liči na ekspres lonac, koji je žicama povezan sa malim uređajem tamne boje, javio je Si-En-En pozivajući se na izvore u policiji.

Navodi se da policija proverava video snimke sa mesta prve eksplozije na kojima se čini da je prikazana osoba koja ostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << nešto iza sebe, što je policajce dovelo do zaključka da se radi o namernom činu.

Rojters navodi da je i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da je po prvim indicijama u pitanju namerno izazvana eksplozija.

Foto: AP/Tanjug

- Mi ne vidimo vezu sa terorizmom - dodao je De Blazio.

Rojters navodi da je i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio da je po prvim indicijama u pitanju namerno izazvana eksplozija.

Foto: AP/Tanjug

- Zasad nema dokaza da je u pitanju teroristički napad, niti ima indicija da je ovo povezano sa incidentom u Nju Džersiju. U ovom trenutku smatramo da nema neposredne pretnje po Njujork. Ipak, ovde je u pitanju namerni čin. Zato su svi u punoj pripravnosti, posebno antiterorističke jedinice, svi radimo na ovom slučaju i nema razloga za brigu - rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.



Predstavnici hitnih službi su naveli da je od 29 povređenih njih 24 prebačeno u bolnicu, mahom zbog ogrebotina i posekotina, kao i da su kod jedne osobe konstatovane teško povrede.

Foto: AP/Tanjug

- Čuo se veliki udar. Njujork je uvek glasan, ali ovo je bilo nešto zaista veliko. Pomislio sam da se srušio neki kran - kaže jedan svedok za Hafington post.

Stakla na zgradama u blizini eksplozije su popucala, ceo kvart je blokiran, a dve zgrade su evakuisane "iz predostrožnosti".

Antiteroristčke jedinice njujorške policije su saopštile da "budno prate situaciju" i pozvale građane da prijave bilo šta sumnjivo.

BREAKING PHOTO! Here is the second device found by a NYSP Sgt. At 27 street and 7 Ave. investigation is ongoing pic.twitter.com/x7o9Rr30I3

New York City Alerts (@NYCityAlerts) September 18, 2016

Vlak na de explosie in New York is even verderop een tweede bom gevonden https://t.co/nEANBGQNqb pic.twitter.com/hwRx63ozlF — RTL Nieuws (@RTLnieuws) September 18, 2016

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija na Menhetnu, 29 ranjenih

Izvor: RTS, 18.Sep.2016

Najmanje 29 osoba je ranjeno u eksploziji koja je noćas potresla kvart Čelsi na njujorškom Menhetnu. Na drugoj lokaciji, u istom delu Njujorka, pronađeno je nešto što liči na ekspres lonac, koji je žicama povezan sa malim uređajem tamne boje, javio je "Si-En-En". ...

Nastavak na RTS...

Trenutak kada je puklo na Menhetnu: Snimljena eksplozija u Njujorku (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2016

Improvizovana bomba na Menhetnu, koja prema rečima njujorških  zvaničnika nema veze sa terorizmom, odjeknula je u trenucima dok se saobraćaj normalno odvijao, a prolaznici šetali u kasnim večernjim časovima...Kamera na jednoj od zgrada uhvatila je trenutak kada dolazi do eksplozije. Logično,...

Nastavak na Telegraf.rs...

STRAVIČAN SNIMAK EKSPLOZIJE Njujorčani prestravljeno trčali ulicama

Izvor: Blic, 18.Sep.2016

Na snimku sa sigurnosnih kamera eksplozije u Njujorku prikazana su ljudi kako prestravljeno trče po ulici i pokušavaju da se zaštite, dok okolo leti razbijeno staklo sa prozora, javio je "Si-En-En"...Američka televizija je navela da je snimak napravljen iz lokalnog fitnes kluba "Orandžtiori" i ispred...

Nastavak na Blic...

NAPAD U NJUJORKU TERORIZAM, ALI NEMA VEZE SA ID: Potvrđeno da je namerno izazvana eksplozija

Izvor: Kurir, 18.Sep.2016

...Eksplozija u Njujorku, u kojoj je ranjeno 29 ljudi, bila je akt terorizma, ali zasad nema indicija koje ovaj napad povezuju sa nekom međunarodnom grupom, izjavio je danas guverner Njujorka Endrju Kuomo.."Eksplozija bombe u Njujorku je očigledno akt terorizma, ali nije povezan sa međunarodnim terorizmom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.