Obradović: Šešelj i Čanak odlučuju o priznavanju izbora

Izvor: RTS, 12.Apr.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Šešelj i Čanak odlučuju o priznavanju izbora

Vođa Dveri Boško Obradović izjavio je da vladajuća koalicija nema većinu u RIK-u, te da će se na glasanju u RIK-u o proglašenju konačnih rezultata predsedničkih izbora videti ko je opozicija.
"O sudbini rezultata izbora odlučivaće Vojislav Šešelj i Nenad Čanak", rekao je Obradović na konferenciji u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupšštini Srbije i objasnio bez njihovih glasova neće biti većine za proglašenje konačnih rezultata.

Kako kaže, opozicija u RIK-u ima 14 od ukupno 28 članova RIK.
Naveo je da predsednik LDP-a Čedomir Jovanović nije opozicija, jer se, kako kaže, opredelio za vlast, priznajući rezultate izbora i Aleksandra Vučića kao predsednika.

Upitan za dokaze za tvrdnju o izbornoj krađi, on je naveo da su to nesređeni birački spisak, neravnopravni medijski tretman predsedničkih kandidata, nereagovanje REM-a, te pritisak i pretnje zaposlenima u javnom sektoru da glasaju za Aleksandra Vučića.
To što je zakazan nastavak rada parlamenta i nova sednica, kaže Obradović, ne znači da se odustaje od zahteva za smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković.
Novih izbora, kaže, ne treba da bude dok se ne ispune zahtevi studenata koji protestuju.
Poslanička grupa "Nova Srbija – Pokret za spas Srbije" saopštila je da ostaje pri zahtevu za smenu predsednice parlamenta Maje Gojković, a pridružuje se zahtevu opozicije za smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM).
Na konferenciji za novinare u parlamentu šefica te poslaničke grupe Sanda Rašković Ivić je rekla da je predsednica skupštine "grubo narušila demokratiju" u Srbiji, te da već šest nedelja parlament ne radi.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Dveri

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dveri: Vlast i lažna opozicija u panici - predsednički izbori pred poništavanjem

Izvor: Beta, 13.Apr.2017, 14:03

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri saopštila je da su "pored protesta sindikata vojske i policije, penzionera, prosvetara, radnika i studenata - vladajući režim, lažna opozicija i lažni analitičari uhvaćeni u haosu i panici, jer su dovedeni u pitanje konačni rezultati nameštenih predsedničkih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.