Obeležen Dan BIA

Izvor: RTS, 18.Okt.2010, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan BIA

Direktor BIA Saša Vukadinović uveren da će agencija ispuniti sve zadatke, uključujući hapšenje preostalih haških begunaca. Na svečanosti obeležavanja Dana agencije, predsednik Tadić rekao da Srbija neće biti "plen protagonista nasilja i organizovanog kriminala".

U sedištu Bezbednosno-informativne agencije obeležen je Dan agencije, u prisustvu državnog vrha, predstavnika pravosuđa, Tužilaštva, diplomatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kora, verskih zajednica i pripadnika BIA.

Direktor BIA Saša Vukadinović, obraćajući se prisutnima, rekao je da je uveren da će agencija ispuniti sve zadatake koji se nalaze pred njom, uključujući i hapšenje preostalih haških begunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna, rekao je Vukadinović i ukazao da će ta agencija maksimalnim ispunjavanjem svojih obaveza učiniti sve da doprinese evropskom putu Srbije.

"Uprkos brojnim bezbednosnim rizicima sa kojima je naša zemlja izložena, kako zbog svog geografskog položaja, tako i izazova koji razvoj modernog sveta donosi, mogu izvestiti da je bezbednosna situacija u državi Srbiji stabilna", rekao je Vukadinović.

To je, prema njegovim rečima, zasluga, između ostalog, mladih i visokoobrazovnih ljudi koji svakodnevno predano rade na svim zadacima koji se postavljaju pred BIA, ali i "rezultat i izvanredne saradnje koju BIA ima sa drugim službama bezbednosti i državnim organima kojima je to prioritet".

Direktor BIA je naglasio da se za tu agenciju više ne vezuju afere i učestvovanja u kriminalnim aktivnostima, kao ni zloupotrebe u dnevno-političke svrhe, kao što je to nekada bilo.

Rekao je da se na čelu Agencije nalazi oko dve i po godine i da su u tom periodu u njenom fokusu bile bezbednosne pojave i događaji koji ugrožavaju Srbiju, saradnja sa Haškim tribunalom i borba protiv organizovanog kriminala i terorizma, kako nacionalnog, tako i međunarodnog.

"Obaveza nam je da u skorijoj budućnosti u potpunosti ispunimo ciljeve koje imamo i na taj način maksimalno doprinesemo približavanju Srbije evropskoj porodici i učvršćivanju ugleda naše zemlje u svetu", istakao je Vukadinović.

Vukadinović je posebno pozdravio lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, kao ličnost koja simbolizuje žrtvu ranijih propusta i zloupotreba u radu BIA u dnevno-političke svrhe.

Tadić: Srbija ne sme da stane

Predsednik Srbije Boris Tadić, čestitajući pripadnicima agencije njihov dan, rekao je da BIA mora da dobije svu podršku, jer je deo sistema i države koji je odlučan, da se uprkos svim iskušenjima, nepovoljnom ambijentu, nasilju, ekstremizmu, nasleđenom iz prethodnih decenija, organizovanom kriminalu, ekonomskoj krizi, kreće dalje u ostvarivanju ključnog cilja - priključenju EU.

"Srbija ne sme da stane", rekao je Tadić i naglasio da država neće biti plen protagonista nasilja i organizovanog kriminala, nego da će sudbinu nasilnika i kriminalaca preuzeti u svoje ruke i smestiti ih u zatvor, gde im je i mesto.

Tadić je kazao i da Srbija ima nedvosmislenu nameru da postane članica EU, jer to donosi suštinske promene u zemlji.

"Ulazak u EU pruža mogućnost i za individualni napredak, kao i bezbednost za svoje članice, a suština ulaska je uređeno društvo, pravni poredak i preuzimanje odgovornosti za sve društvene činioce", istakao je Tadić.

Rekao je da ulazak u EU nije lek za sve, jer se proces reformi nikada ne zaustavlja.

"I tada će građani morati da rade na sebi i da se tako iznesu sa konkurencijom na međunarodnom tržištu rada", dodao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je pohvalio rad BIA, očekujući razumevanje građana za rad te bezbednosne službe.

"Ako ne bude podrške društva, BIA ne bi mogla da odgovori misiji koju ima", dodao je on.

Tadić je naglasio i da u Srbiji svaki pojedinac mora da bude zaštićen, jer je, u suprotnom, ugrožena sama demokratija.

"Ne smemo da stanemo uprkos ekstremizmu, agresiji i mržnji", zaključio je predsednik Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je povodom Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA), da ta agencija predstavlja stub sigurnosti Srbije.

"Reorganizovana u skladu sa savremenim potrebama i izvršavajući ustavne obaveze, BIA je dala veoma značajan doprinos borbi protiv organizovanog kriminala", istakao je Cvetković.

Rekao je da su rezultati BIA nesumnjivo vidljivi, posebno izdvojivši borbu protiv krijumčara droge.

"BIA je značajno učinila da oni budu otkriveni i to što je uradila je prepoznato kako u zemlji, tako i u inostranstvu", naglasio je premijer.

-

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državni vrh na svečanosti u BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2010

BEOGRAD -..U sedištu Bezbednosno informativne agencije večeras je obeležen Dan agencije u prisustvu državnog vrha, predstavnika pravosuđa, tužilaštva, diplomatskog kora, verskih zajednica i pripadnika BIA...Direktor BIA Saša Vukadinović, obraćajući se prisutnima, rekao je da je uveren da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić u BIA: Nasilnici će ići u zatvor

Izvor: Mondo, 19.Okt.2010, 00:12

Bezbednosno Informativno Agencija obeležila svoj dan svečanim prijemom na kojem je o bezbednosnim izazovima koji su pred Srbijom govorio i predsednik Boris Tadić.

Nastavak na Mondo...

TADIĆ: SRBIJA NE SME DA STANE

Izvor: Kurir, 19.Okt.2010

BEOGRAD - Bezbednosno informativne agencije u ponedeljak je obeležila Dan agencije u prisustvu državnog vrha, predstavnika pravosuđa, tužilaštva, diplomatskog kora, verskih zajednica, a predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da Srbija ne sme da stane i da država neće biti plen protagonista...

Nastavak na Kurir...

Vukadinović pozdravio Draškovića na prijemu BIA

Izvor: Danas, 19.Okt.2010

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović sinoć je na prijemu povodom Dana ove agencije, posebno pozdravio jednog gosta - lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. Vukadinović je naglasio da je obaveza BIA da se više nikad ne dozvoli da se služba bezbednosti zloupotrebi,...

Nastavak na Danas...

Tadić: Srbija ne sme da stane

Izvor: Blic, 19.Okt.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da Srbija ne sme da stane i da država neće biti plen protagonista nasilja i organizovanog kriminala..."Srbija ne sme da stane", rekao je sinoć Tadić i naglasio da država neće biti "plen protagonista nasilja i organizovanog kriminala", nego će "sudbinu...

Nastavak na Blic...

Cvetković: BIA stub sigurnosti Srbije

Izvor: SrbijaNet.rs, 19.Okt.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je na svečanosti povodom Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA), da ta agencija predstavlja stub sigurnosti Srbije. "Reorganizovana u skladu sa savremenim potrebama i izvršavajući ustavne obaveze, BIA je dala veoma značajan doprinos borbi protiv organizovanog...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Obećanja i očekivanja

Izvor: Danas, 19.Okt.2010

Prošla je još jedna godina i obeležen još jedan dan Bezbednosno-informativne agencije. Prioriteti su kao i prošlogodišnji - hapšenje haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.