OLEG CAREV: Sledeće nedelje stvaramo novu državu na istoku Ukrajine - zvaće se Novorusija!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLEG CAREV: Sledeće nedelje stvaramo novu državu na istoku Ukrajine - zvaće se Novorusija!

Ako stanovnici Luganske i Donjecke oblasti podrže tu inicijativu, naš pokret Jugoistok obratiće se ostalim regiona jugoistoka i ispitati da li su zainteresovani da uđu u novu federaciju - Republiku Novorusiju, kaže ukrajinski poslanik

KIJEV - Stanovnici Donjecke i Luganske oblasti, koji bi mogli posle referenduma 11. maja da oforme Federalnu Republiku Novorusiju, bojkotovaće izbore za predsednika Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << , zakazane za 25. maj, izjavio je ukrajinski poslanik i vođa javnog pokreta Jugoistok Oleg Carev u intervjuu za TV kanal Rusija 24.

"Učešća (na predsedničkim izborima) neće biti ni u Donjeckoj, ni u Luganskoj oblasti", izjavio je Carev, koji je nedavno povukao svoju kandidaturu iz predsedničke trke.

Carev je dodao da će sledeće nedelje početi proces formiranja Novorusije.

"Ako stanovnici Luganske i Donjecke oblasti podrže tu inicijativu, naš pokret Jugoistok obratiće se ostalim regiona jugoistoka i ispitati da li su zainteresovani da uđu u novu federaciju - Republiku Novorusiju", izjavio je političar.

U sastav Novorusje mogli bi da uđu Hersonska, Nikolajevska, Odeska, Zaporožska, Dnjepropetrovska, Harkovska, Luganska i Donjecka oblast, kazao je Carev.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Donjeck i Lugansk će bojkotovati izbore

Izvor: Akter, 06.Maj.2014

Poslanik ukrajinske skupštine i lider pokreta Jugoistok Oleg Carev izjavio je danas da će žitelji Donjecke i Luganske oblasti bojkotovati predsedničke izbore

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.