Novi požar, ugrožene kuće u dva sela kod Leposavića

Izvor: Kurir, 31.Avg.2012, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi požar, ugrožene kuće u dva sela kod Leposavića

LEPOSAVIĆ - U selima Banovići i Ćirkovići, u opštini Leposavić, na severu Kosova večeras je izbio požar koji preti da ugrozi kuće u ovim selima, izjavio je član opštinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević. Milojević je u izjavi Tanjugu naveo da gori šuma u ovim selima podno Kopaonika i da se požar širi prema teritoriji opštine Raška, tako da su o najnovijem požaru obavešteni i vatrogasci iz ove opštine.

Neke od kuća u ovim selima su ugrožene, a na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su vatrogasci, građani i pripadnici civilne zaštite koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju, dodao je Milojević. Na teritoriji opštine Lepoposavić u poslednjih dvadesetak dana skoro svakodnevno se pojavi po neki požar a vatra je do sada uništila ogroman prostor koji je bio pošumljen, kao i nisko rastinje i livade.

Požarima pogoduju visoke dnevne temperature, a u gašenju požara na teritoriji Leposavića danima učestvuju vatrogasci i građani koji su uz pomoć teške mehanizacije tzv. zemljanim presecima uspevali da lokalizuju požare.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI POŽAR: Ugrožene kuće u dva sela kod Leposavića

Izvor: Telegraf.rs, 01.Sep.2012, 00:12

Šuma gori u selima podno Kopaonika, a požar se širi prema teritoriji opštine Raška. Na terenu su vatrogasci, građani i pripadnici civilne zaštite koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.