Nove tenzije: Nemci napuštaju Indžirlik, idu u Jordan

Izvor: B92, 21.Jun.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tenzije: Nemci napuštaju Indžirlik, idu u Jordan

Berlin -- Nemački parlament izglasao je povlačenje svojih trupa iz vazdušne baze Indžirlik u Turskoj.

Trupe će, zbog novih tenzija između Berlina i Ankare, da budu prebačene u Jordan.

Poslanici Bundestaga, njih 461 od 569, glasalo je za prebacivanje vojnika i opreme iz Indžirlika u novu bazu u blizini Al Azraka u Jordanu.

Protiv je bilo 85 poslanika, dok su 23 bila uzdržana.

Tenzije su izbile pošto je Turska sprečila u maju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nemačke zvaničnike da posete trupe.

Inače, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je ranije najavio da ukoliko Bundestag donese odluku o povlačenju to će biti "doviđenja Nemačkoj".

U bazi Indžirlik nalazi se 280 nemačkih vojnika koji pomažu SAD u borbi protiv Islamske države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka povlači trupe iz baze Indžirlik u Turskoj

Izvor: Blic, 21.Jun.2017

Nemački parlament izglasao je povlačenje svojih trupa iz vazdušne baze Indžirlik u Turskoj...Trupe će, zbog novih tenzija između Berlina i Ankare, da budu prebačene u Jordan, prenosi "Sputnjik"...Poslanici Bundestaga, njih 461 od 569, glasalo je za prebacivanje vojnika i opreme iz Indžirlika...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.