Nisan opozvao više od 134.000 vozila u SAD

Izvor: S media, 05.Maj.2010, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisan" opozvao više od 134.000 vozila u SAD

Japanski proizvodjač automobila "Nisan" opozvao je više od 134.000 vozila u SAD prodatih pod oznakom luksuzne robne marke "Infiniti", zbog straha da se vazdušni jastuci možda ne mogu razviti u slučaju sudara, prenele su agencije.

Kompanija je saopštila da će na tehnički pregled primiti sedan i kabriolet modele "infiniti G35", zbog problema na konektoru koji bi mogao da onemogući otvaranje vazdušnog jastuka.

Portparol "Nisana" Kolin Prajs izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je odluka doneta na osnovu rezultata unutrašnje istrage i da do sada u saobraćaju nije zabeležen niti jedan incident, niti je bilo povreda. Opoziv se odnosi na američke modele G35 sedan proizvedene 2005. i 2006. godine i kabriolete montirane od 2005 do 2007. Ta vozila prodavana su, takodje, u Kanadi, Južnoj Koreji, Tajvanu i na Bliskom istoku. "Infiniti", luksuzni brend "Nisana" će prekontrolisati i eventualno popraviti putničke vazdušne jastuke kako bi se rešilo to pitanje, navodi se u saopštenju kompanije.

Masovan opoziv "Nisanovih" vozila, izradjenih u japanskim pogonima, usledio je posle slične akcije koju je preduzela "Tojota", koja je bila prinudjena da pozove na tehnički pregled oko 10 miliona vozila u svetu. "Nisan" je početkom sedmice objavio da je njegova aprilska prodaja porasla 35 odsto u odnosu na isti period minule godine, a da su isporuke brenda "Infiniti" skočile 46 procenata.

Na američkom tržištu automobila dobre rezultate prodaje u aprilu, takodje su objavili "Tojota", "Ford", "Dženeral motors" i "Krajsler", najavljujući time postepeni oporavak tržišta posle 12 teških meseci.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

'Nisan' opozvao više od 134.000 vozila u SAD

Izvor: SrbijaNet.rs, 05.Maj.2010

Japanski proizvodjač automobila "Nisan" opozvao je više od 134.000 vozila u SAD prodatih pod oznakom luksuzne robne marke "Infiniti", zbog straha da se vazdušni jastuci možda ne mogu razviti u slučaju sudara, prenele su agencije. Kompanija je saopštila da će na tehnički

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.