Niš: (Ne)sporan sukob interesa

Izvor: Večernje novosti, 23.Dec.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: (Ne)sporan sukob interesa

NIŠ - Na poslednjoj sednici Skupštine grada, većinom glasova, odbijena je inicijativa Agencije za borbu protiv korupcije, da sa funkcije zamenika predsednika SG bude razrešen Nenad Stanković (SNS). Agencija je inicijativu pokrenula jer je Stanković, navodno, u sukobu interesa i - dok gradonačelnik Zoran Perišić i predsednik Skupštine Mile Ilić ne žele da se izjašnjavaju na ovu temu - on kaže da je poveo upravni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << postupak protiv onih koji mu zameraju to što je nije obavestio da, u trenutku stupanja na javne funkcije odbornika i zamenika predsednika Skupštine grada, obavlja i posao zamenika direktora gradske direkcije za javni prevoz. U međuvremenu, postao je i izvršni direktor ovog preduzeća, ali i za to nije zatražio saglasnost, pa mu se zamera da je prekršio član 31. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Zbog svega toga, u Agenciji tvrde da je njihova inicijativa obavezujuća, a odbijanje Skupštine grada da razreši Stankovića predstavlja "neodgovorno i nesavesno postupanje, koje doprinosi nepoverenju građana u institucije i stvaranju utiska kako funkcioner nije dužan da poštuje Zakon o Agenciji". - U zakonskom roku, elektronskom poštom, dostavio sam im obaveštenje o funkcijama i poslovima koje obavljam, a mesto zamenika direktora Direkcije nije funkcija, već radno mesto kao i svako drugo - pojašnjava Nenad Stanković.SVESTRAN OSIM angažovanja u Skupštini grada i Direkciji za gradski prevoz, Nenad Stanković je i stručni saradnik u Visokoj školi strukovnih studija za menadžment u saobraćaju, te pomoćnik predsednika opštine u Svrljigu. Inače, protiv njegove smene glasali su odbornici vladajućih stranaka - SNS i SPS - kao i "Niške priče", koju čine bivši funkcioneri LDP. Odbornici opozicije, iz DS, SDS, URS bili su za to da se poštuje inicijativa Agencije. I Lokalni antikorupcijski forum (LAF) juče je pokrenuo inicijativu da Skupština grada stavi van snage odluku kojom ne prihvata inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje Nenada Stankovića sa funkcije zamenika predsednika Skupštine zbog sukoba interesa.DILEMA DOK gradonačelnik smatra da je sve ovo stvar Skupštine, predsednik gradskog parlamenta kaže da je inicijativu Agencije uvrstio u dnevni red, a onda je većina donela odluku... Niko, međutim, nije znao da objasni kakve će biti posledice ukoliko se ispostavi da Skupština grada nije postupila po zakonu.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Staviti van snage Odluku o neprihvatanju mere agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Dec.2014

Lokalni antikorupcijski forum Niš (LAF) danas je pokrenuo inicijativu da Skupština grada Niša stavi van snage odluku kojom ne prihvata inicijativu Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje Nenada Stankovića sa funkcije zamenika predsednika Skupštine zbog sukoba interesa...Inicijativa da...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.