Nikolić sa Meškovim: Važno članstvo u EU, ali i odnosi sa Rusijom

Izvor: Kurir, 12.Feb.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić sa Meškovim: Važno članstvo u EU, ali i odnosi sa Rusijom

Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije, rekao je predsednik Srbije tokom razgovora sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas da je članstvo u Evropskoj uniji važan cilj za Srbiju, ali da joj je podjednako važno i očuvanje odličnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odnosa sa Rusijom.

"Uvereni smo da će proces priključenja Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije“, rekao je Nikolić tokom razgovora sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksejem Jurjevičem Meškovim.

Nikolić i Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, pre svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu, saopštila je pres služba predsednika.

Govoreći o realizaciji projekta "Južni tok“, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rešavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.

Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije rekao je da "Južni tok“ nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Podjednako važni i EU i Rusija

Izvor: BKTV News, 12.Feb.2014

Članstvo u Evropskoj Uniji je važan cilj za Srbiju, ali podjednako nam je važno i očuvanje odličnih odnosa koje naša zemlja ima sa Rusijom, rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom sastanka sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Aleksejem Jurjevičem...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.