Podjednako važni i EU i Rusija

Izvor: BKTV News, 12.Feb.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podjednako važni i EU i Rusija

Članstvo u Evropskoj Uniji je važan cilj za Srbiju, ali podjednako nam je važno i očuvanje odličnih odnosa koje naša zemlja ima sa Rusijom, rekao je danas predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom sastanka sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Aleksejem Jurjevičem Meškovim i ambasadorom Aleksandrom Vasiljevičem Čepurinom.
“Uvereni smo da će proces priključenja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije Evropskoj uniji dati dodatnu vrednost uzajamnim vezama Republike Srbije i Ruske Federacije”, kaže predsednik Srbije.
Predsednik Nikolić i gospodin Meškov saglasili su se da je potrebno više promovisati zajedničke projekte koje su pokrenule ruske i srpske kompanije, pre svega zbog toga što bi njihov pozitivan ishod bio dobar znak za brojne ruske investitore koji su zainteresovani da ulažu u srpsku privredu.
Govoreći o realizaciji projekta “Južni tok“, predsednik Srbije je izrazio zadovoljstvo što se sve odvija prema planu i istakao potrebu da se efikasno rešavaju svi tehnički problemi koji bi se mogli pojaviti.
Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije rekao je da “Južni tok“ nije samo gasovod, već predstavlja i mehanizam kojim će se drastično poboljšati ekonomski i privredni uslovi u zemljama kroz koje će proći.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Važno očuvanje odnosa sa Rusijom

Izvor: RTS, 12.Feb.2014

Članstvo u Evropskoj uniji važan cilj za Srbiju, ali joj je podjednako važno i očuvanje odličnih odnosa sa Rusijom, rekao predsednik Tomislav Nikolić tokom razgovora sa ruskim zvaničnikom Aleksejem Jurjevičem Meškovom...Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je da je članstvo u Evropskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.