Nikolić: Iskreno prijateljstvo prema Pakistanu

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Iskreno prijateljstvo prema Pakistanu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Arifom Mahmudom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom saradnje Srbije i Pakistana, posebno u oblasti vojne industrije.
"Srbija gaji iskreno prijateljstvo prema Pakistanu uprkos činjenici da ne delimo stavove u određenim pitanjima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pakistan je priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i mi znamo kako je došlo do tog priznanja", naglasio je predsednik Srbije.

Tomislav Nikolić je dodao da uprkos krizi i smanjenju troškova, u srpskoj diplomatiji postoji potreba da se razmotri otvaranje ambasade u Islamabadu, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.
Mahmud se zahvalio predsedniku Srbije na podršci i prijateljskom odnosu prema Pakistanu i njemu lično.
"Putovao sam u najzabačenija sela u Srbiji i imao priliku da upoznam gostopromstvo i dobrotu srpskog naroda. Izbeglička kriza je pokazala da je Srbija najgostoljubivija zemlja na migrantskoj ruti", rekao je Mahmud.
Ambasador je istakao da Pakistan podržava evrointegracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine.
"Vidim u Srbiji mnogo više optimizma i u političkom i u ekonomskom smislu", podvukao je Mahmud.
Nikolić je istakao da je Srbija tranzitna zemlja i da je mnogo lakše biti u toj poziciji, nego u poziciji zemlje krajnje destinacije.
Podsetio je da se Srbija nalazi na raskrsnici Istoka i Zapada. "Nama je istok u srcu, ali želimo da živimo kao zapad. Mi to ne možemo, a razlog je naša prošlost i ono što nas čini. Mi jednostavno ne možemo da se opredelimo i zato smo prijatelji i jednima i drugima", naglasio je predsednik Srbije u razgovoru sa ambasadorom Pakistana.
Pogledaj vesti o: Delimo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Srce nam je na Istoku, ali želimo da živimo kao Zapad

Izvor: Beta, 08.Feb.2016

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je danas da je Srbiji "Istok u srcu", ali da želi da živi kao Zapad, pa zato ne može da se opredeli, saopštila je kancelarija predsednika Srbije.U razgovoru sa ambasadorom Pakistana Arifom Mahmudom, Nikolić je rekao da je Srbija na raskrsnici Istoka i Zapada."Nama...

Nastavak na Beta...

Predsednik Nikolić i ambasador Pakistana Mahmud

Izvor: Beta Video, 08.Feb.2016

BEOGRAD- Predsednik Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom Pakistan Arifom Mahmudom. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.