Nemačka: Rusijo, smanji tenzije!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2014, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Rusijo, smanji tenzije!

Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer ocenio je danas da je situacija u Ukrajini veoma "opasna" i pozvao Rusiju da učini sve kako bi tenzije bile smanjene.

Zabrinut: Frank Valter Štajnmajer u razgovoru sa Arsenijom Jacenjukom

 

"Situacija u Ukrajini je veoma opasna. Očekujemo da Rusija pokaže jasne znakove smanjenja tenzija. Deo toga je povlačenje oružanih snaga sa granice (Rusije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ukrajine.) To je ono što stalno ponavljamo ovih deset dana", rekao je Štajnmajer u intervjuu državnoj televiziji ARD, koji će biti emitovan večeras.

 

Vršilac dužnosti ukrajinskog predsednika Oleksandar Turčinov optužio je danas Rusiju da vodi "rat" protiv Ukrajine. On je kazao da Ukrajina Rusiji neće dozvoliti da ponovi "scenario sa Krima".

 

Pročitajte još: Foto: Ilustracija

* "Promena granica vodi u najcrnje dane 20. veka"

* Rat na pomolu: Pucnjava u Donjecku!

* Rusija: Ukrajino, ne preti proruskim aktivstima!

* Ukrajina oprašta prorusima ako predaju oružje

 

Ukrajinske specijalne snage razmenile su danas vatru s proruskom milicijom kod grada Slavjanska. Poginuo je jedan oficir ukrajinske službe bezbednosti, javila je agencija AP, koja je ranije prenela da u tom gradu nema tragova sukoba.

 

To je prvi oružani sukob u istočnoj Ukrajini gde su naoružane proruske snage poslednjih dana zauzele vladine zgrade u nekoliko gradova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.