Narednih dana o odluci Tribunala

Izvor: Beta, 30.Mar.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narednih dana o odluci Tribunala

BEOGRAD, 30. marta 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedeljak da će se Srbija narednih dana izjasniti o odluci Žalbenog veća Haškog tribunala da se predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj vrati u pritvor.

"Kada bih izgovorio sve što osećam u ovom trenutku, neko bi mislio da nisam u stanju da sakrijem ljutnju i bes zbog nemoralnih odluka koje su neki doneli", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kazao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

Povodom Šešeljeve izjave da se neće dobrovoljno vratiti u Hag, premijer je rekao da on ima pravo da "menja svoju politiku i svoje ponašanje i da se ponaša odgovorno ili neodgovorno".

Govoreći o padu vojnog helikoptera Vučić je kazao da je pročitao i drugi izveštaj o uzrocima i da u njemu "nema Bog zna šta spektakularno", ali da je bilo tehničkih propusta.

Vučić je rekao da u izveštaju postoje dve važne stvari koje će javnost saznati, i dodao da je sigurno da je bilo tehničkih propusta, ali da oni nisu odlučno doprineli nesreći.

Premijer je u Palati Srbije novinarima kazao da se nada da će im detalje o nesreći saopštiti ljudi iz tužilaštva.

"Pitajte tužioce, mogli su da ih (izveštaje) objave kadgod. Ja ne smem da ih pozovem i da ih pitam, jer je to nezavisno telo", kazao je Vučić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Šešelj ima pravo da menja svoju politiku

Izvor: Blic, 30.Mar.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Srbija narednih dana izjasniti o odluci Žalbenog veća Haškog tribunala da se predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj vrati u pritvor..."Kada bih izgovorio sve što osećam u ovom trenutku, neko bi mislio da nisam u stanju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.