Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje devet poginulih u nevremenu u Evropi

Najmanje devet lica poginulo je od posledica naleta uragana "Niklas", koji je zahvatio veliki deo severne Evrope, zatim Nemačku, Austriju i Švajcarsku.

Uragan je prouzrokovao u Nemačkoj veliku štetu na stambenim objektima i zastoj u saobraćaju. Najmanje sedam lica poginulo je u ovoj zemlji.

Vetar je duvao brzinom do 190 kilometara na čas.

Nevreme je dovelo do izmena i prekida u saobraćaju, a glavna železnička stanica u Minhenu bila je evakuisana pošto su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << stakleni delovi plafona počeli da padaju.

Više od 150 letova otkazano je na aerodromu u Frankfurtu.

U Austriji je jedno lice poginulo, a žrtava ima i u Švajcarskoj, gde su bili otkazani polasci vozova koji prolaze kroz planine.

Posledice nevremena osetile su se i u Velikoj Britaniji i Belgiji, gde su stotine domaćinstava ostala bez struje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Uragan »gasi« živote

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2015

BERLIN - Najmanje devet lica poginulo je od posljedica naleta uragana "Niklas", koji je zahvatio veliki dio sjeverne Evrope, posebno Njemačku, Austriju i Švajcarsku...Uragan "Niklas" prouzrokovao je u Njemačkoj veliku štetu na stambenim objektima i zastoj u saobraćaju. Najmanje sedam lica poginulo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.