Moguć razlaz SPS i SNS u Valjevu

Izvor: Blic, 03.Avg.2013, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć razlaz SPS i SNS u Valjevu

U Valjevu je moguć razlaz Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke zbog krize gradske vlasti, potvrdili su novinarima lokalni funkcioneri obe stranke. Valjevo: Kriza u vladajućoj koaliciji

Kriza je kulminirala prekidom sednice Skupštine Valjeva 31. jula, akoja će biti nastavljena 19. avgusta kada se predsednik MihailoJokić iz SNS-a vrati sa godišnjeg odmora.

SPS sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koalicionim partnerima i SNS u Skupštini Valjeva imaju 40 od ukupno 51 odbornika u gradskom parlamentu.

Naprednjaci najavljuju prelazak u opoziciju ili pokušaj formiranja nove većine bez SPS-a.

SNS takođe tvrdi da SPS kontroliše 92 odsto gradskog budžeta, da ne pristaju na statiranje u vlasti i da zato zahtevaju reviziju koalicionog sporazuma i mesto gradonačelnika ili direktora Gradske direkcije.

Socijalisti su uzvratili da to nije moguće "po cenu raspada koalicije" i optužili naprednjake da njihov direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture blokira realizaciju donacije iz IPA fondova EU od 8,1 miliona evra za izgradnju regionalnog cevovoda za pitku vodu.

I u SPS i u SNS uvereni su da će za poteze koje najavljuju imati saglasnost svojih partijskih centrala u Beogradu.

Na sednici Skupštine Valjeva koja je prekinuta 31. jula nije prošao predlog o rebalansu budžeta Gradske direkcije za izgradnju i uređenje Valjeva, čiji je direktor Dragan Jeremić iz SPS-a.

Na prvoj sednici u julu, socijalisti nisu podržali predlog naprednjaka da se promeni njihov član Gradskog veća na stalnom radu, kao ni njihova načelnica jedne od dve gradske uprave.

SPS ima 11 odbornika sa PUPS-om, Jedinstvenom Srbijom i Socijaldemokratskom partijom Srbije.

Uz podršku Pokreta za Valjevo, Demokratske stranke Srbije, Ujedinjenih regiona Srbije, Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije, koja je u predizbornoj koaliciji bila sa naprednjacima, kao i dva nezavisna odbornika iz bivše Grupe gradjana Pobeda - SPS ima ukupno 25 odbornika.

SNS posle prelaska šest odbornika Pobede ima 15 mandata. U opoziciji je 11 odbornika Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije, koji 31. jula nisu želeli da socijalistima daju kvorum za nastavak sednice.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moguć razlaz SPS i SNS u Valjevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2013

U Valjevu je moguć razlaz Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS) zbog krize gradske vlasti, potvrdili su novinarima lokalni funkcioneri obe stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.