Minimalan broj Srba koji se bore u Ukrajini

Izvor: Beta, 20.Feb.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalan broj Srba koji se bore u Ukrajini

LJUBLJANA, 20. februara 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je minimalan broj državljana Srbije koji učestvuje u sukobima u Ukrajni i da se on može izbrojati "prstima dve ruke", uz ocenu da je problem preuveličan.

"Od kada je usvojen zakon (o zabrani učešća u sukobima u inostranstvu) taj broj je zaista minimalan i čitava priča je preuveličana u medijima", kazao je Vučić u Ljubljani.

Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Ukrajine i da se sa čela OEBS-a zalaže za mirno rešavanje sukoba.

Srpski premijer je nalazi se u Ljubljani, gde je od svog slovenačkog kolege Mira Cerara primio čestitke za srpsko preuzimanje predsedavanja OEBS-u.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić:Srbija u Ukrajini nema stranu

Izvor: B92, 20.Feb.2015

Premijer Aleksandar Vučih izjavio je u Ljubljani da Srbija "ne bira stranu" u ukrajinskoj krizi i da se zalaže za mirno, diplomatsko rešenje sukoba..."Mi ne biramo stranu, imamo jednu zemlju Srbiju i ne ratujemo ni za koga i radimo samo za Srbiju", rekao je Vučić...On je istakao da minimalan broj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.