Minimaks, Čkalja i Mir Jam dobijaju ulice u Kragujevcu

Izvor: Blic, 26.Jan.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimaks, Čkalja i Mir Jam dobijaju ulice u Kragujevcu

Gradsko veće Kragujevca predložilo je danas da ulica u Mesnoj zajednici Male Pčelice bude nazvana po istoričaru, humanisti i vizantologu Ivanu Đuriću, koji je, kako se navodi u obrazloženju, "uživao respekt mnogih država i vlada zbog principijelnih, modernih i demokratskih stavova". Milovan Ilić Minimaks

Pored predloga da ime Ivana Đurića ponese ulica koja se nalazi sa desne strane Solunske ulice, očekuje se da Skupština grada na sednici koja ce biti održana u petak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1. februara, usvoji odluku o imenovanju još šest ulica u naseljima Male Pčelice, Bresnica i Vinogradi.

Miodrag Petrović Čkalja

Ako Skupština grada prihvati predloge gradskog veća, kragujevačke ulice će poneti imena voditelja Milovana Ilića Minimaksa, glumca Miodraga Petrovića Čkalje i književnice Mirjane Jakovljević (Mir Jam).

Mirjana Jakovljević Mir Jam

Jedna ulica u Mesnoj zajednici Bresnica trebalo bi da ponese ime Slađana Mitrovića , radnika fabrike automobila u Kragujevcu koji je mobilisan 1991. godine i poginuo na ratištu u Hrvatskoj kod Sotina.

Predlogom je predviđeno da dve ulice u Kragujevcu dobiju imena po hirurgu u kragujevačkoj bolnici Sretenu Krasiću i začetniku razvoja male privrede u tom gradu Kosti Gvozdenoviću.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulice dobijaju Čkalja, Minimaks i Mir Jam?

Izvor: Mondo, 26.Jan.2013

Gradsko veće Kragujevca predložilo da ulice u tom gradu dobiju nazive po istoričaru Ivanu Đuriću, kao i po Milovanu Iliću Minimaksu, Miodragu Petroviću Čkalji i Mirjani Jakovljević...Gradsko veće Kragujevca predložilo je danas da ulica u Mesnoj zajednici Male Pčelice bude nazvana po istoričaru,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.