MRKONJIĆ: SRBIJA ĆE IMATI SVOJU AVIOKOMPANIJU

Izvor: Kurir, 11.Nov.2010, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MRKONJIĆ: SRBIJA ĆE IMATI SVOJU AVIOKOMPANIJU

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da država čini sve za unapređenje vazdušnog saobraćaja i njegovo integrisanje u evropske tokove i dodao da će Srbija imati svoju vazduhoplovnu kompaniju.

"Sve vazduhoplovne vlasti u Srbiji, na čelu da Vladom Srbije, rade da se pitanje vazdušnog saobraćaja reši na najbolji način. Srbija će imati svoju vazduhoplovnu kompaniju primerenu uslovima u kojima danas živimo", rekao je on na skupu "Otvoreno nebo nad Srbijom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ali nije govorio o detaljima.

Mrkonjić je istakao i da "Srbija neće propustiti priliku da postane interkontinentalna aviodestinacija". Govoreći o tome šta je do sada urađeno u oblasti aviosaobraćaja, on je naveo da je, osim Zakona o bezbednosti vazdušnog saobraćaja, završen i master plan ukupnog saobraćaja u Srbiji za narednih 15 godina. Mrkonjić je podsetio da je tim master planom predviđeno da Srbija ima 20 aerodroma, od kojih bi četiri ili pet bili za sletanje i velikih aviona, dok bi ostalo biti mali aerodromi.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića o nedovoljnom napretku u izgradnji infrastrukture, Mrkonjić je naveo da je "saobraćajna infrastruktura jedno, a vodovod i kanalizacija drugo".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonijić: Srbija će imati svoju aviokompaniju

Izvor: Economy.rs, 11.Nov.2010

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da država čini sve za unapređenje vazdušnog saobraćaja i njegovo integrisanje u evropske tokove i dodao da će Srbija imati svoju vazduhoplovnu kompaniju.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.