Koncert japanske grupe “Variki”

Izvor: Blic, 12.Feb.2011, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert japanske grupe “Variki”

Japanska grupa “Variki” nastupila je večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Članovi grupe su posetiocima dočarali tradicionalnu muziku i ples Japana.

Posetioci su uživali u drevnom zvuku taiko bubnjeva, samisen gitare, jokobue flaute i koto japanske harfe. Grupa "Variki” je izvela devet numera među kojima su "Torimai” što u prevodu znači "Ples pilića”, "Sisimai” koja se u prevodu zove "Ples lavova” i "Tori no joni” što znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Kao ptica”.

Posebno odusevljenje publike izazvala je numera "Ples lavova" jer se u Japanu veruje da lav ima moć da otera zlo i ljudima ostvari želje.

- Veliko mi je zadovoljsto što smo imali priliku da drugu godinu za redom nastupimo u Srbiji. Sa prošlogodišnjeg koncerta poneli smo divne emocije i sa njima smo nastupili. Nadam se da smo uspeli da dočaramo deo japanske tradicije Beograđanima – istakao je Akira Katogi, osnivač i vođa ove grupe.

Koncertu je prisustvovao i Kazuaki Kameda, otpravnik poslova Japanske ambasade u Republici Srbiji. On je istakao da mu je veoma drago što je grupa "Variki” nastupila u Beogradu i to baš na današnji dan, kada Japan proslavlja Dan državnosti.

"Variki” u prevodu znaci „snaga harmonije”. Pored koncerta u Narodnom pozorištu ova grupa nastupila je i u Domu za odrasle osobe sa posebnim potrebama, a sutra ih očekuje nastup u Senti. Koncert grupe "Variki” između ostalih omogućili su i Ambasada Japana i kompanija "Japan Tobacco International”.

Povezane vesti: Japanska grupa "Variki" večeras nastupa u Beogradu

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DODIR JAPANSKOG LAVA SREĆE

Izvor: Kurir, 12.Feb.2011

SENTA - Zahvaljujući Ambasadi Japana, i kompaniji JTI, koja u Senti rukovodi fabrikom cigareta, ovdašnja publika danas će moći da uživa u jedinstvenom muzičko-scenskom spektaklu japanske grupe Variki...Posebno je interesantna numera „Sisimai" (ples lavova u prevodu), za koju se od davnina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.