Kod Dačića na konsultacijama danas 25 političara iz 16 partija

Izvor: Blic, 07.Apr.2013, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Dačića na konsultacijama danas 25 političara iz 16 partija

U Srbiji se nastavljaju konsultacije i izjašnjavanja po pitanju ponude Brisela u dijalogu Beograda i Prištine, a o tome će danas razgovarati državni vrh Srbije i Republike Srpske, dok će se premijer Ivica Dačić u Vladi Srbije sastati sa liderima i šefovima parlamentarnih stranaka.

Delegaciju RS, u kojoj će biti predsednica vlade Željka Cvijanović i predsednik Narodne skupštine Igor Radojčić, prevodiće predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milorad Dodik. Sastanku Dačića i šefova poslaničkih grupa prisustvovaće i potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić.

Dačić će se u 9.30 sati prvo sastati sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, predsednikom Odbora za Kosovo i Metohiju Milovanom Drecunom, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandarom Vulinom. Sastanku će prisustvovati i predsednik poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić, zamenik predsednika SPS Žarko Obradović, predsednik poslaničke grupe SPS Branko Ružić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić, predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Posle toga, premijer će se sastati u 10.30 sati sa predsednikom DS Draganom Đilasom i predsednikom poslaničke grupe DS Borislavom Stefanovićem.

Pročitajte još Dačić: Tražio sam od Francuske da razgovara sa SAD i EU pre nego što nas udave Vučić u najvećem riziku, Nikolić najtvrđi

Za 11.15 sati predviđen je sastanak sa predsednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem i njegovim zamenikom Nenadom Milićem, a za 11.45 sati sa predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i savetnikom Aleksandrom Nikitovićem.

U 12.30 sati premijer će se sastati sa predsednikom poslaničke grupe Zajedno za Srbiju Dušanom Petrovićem, a u 13 sati sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom i predsednikom poslaničke grupe Savez vojvođanskih Mađara Balintom Pastorom.

U 13.30 sati Dačić će se sastati sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom i predsednikom poslaničke grupe Liga socijaldemokrata Vojvodine Bojanom Kostrešom.

Premijer će u 14 sati razgovarati sa predsednikom SPO Vukom Draškovićem i predsednikom poslaničke grupe SPO-DHSS Aleksandrom Jugovićem.

Posle ovih razgovora premijer će održati konferenciju za novinare.

EU je Beogradu i Prištini dala rok do utorka, 9. aprila, da se izjasne o ponudi koju je na sto srpskom i kosovskom pregovarčkom timu stavila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Državni vrh je od prošle sedmice u stalnom zasedanju, a u petak je održan sastanak u Predsedništvu Srbije. Premijer je ranije toga dana na sednici Vlade Srbije ministre obavestio o ishodu poslednje briselske runde.

Kako je Tanjugu rečeno u Vladi Srbije u ponedeljak će najverovatnije biti održana vanredna sednica izvršne vlasti na kojoj bi se razmatrala ponuda Brisela.

Za ponedeljak je najavljena i sednica Predsedništva najuticajnije vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), a RTS je ranije javio da će nakon te sednice biti saopšten odgovor na briselsku ponudu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kod Dačića na konsultacijama danas više od 20 političara iz 16 partija

Izvor: Blic, 07.Apr.2013

U Srbiji se nastavljaju konsultacije i izjašnjavanja po pitanju ponude Brisela u dijalogu Beograda i Prištine, a o tome će danas razgovarati državni vrh Srbije i Republike Srpske, dok će se premijer Ivica Dačić u Vladi Srbije sastati sa liderima i šefovima parlamentarnih stranaka...Delegaciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.