Kijev: Monasi Nemanja Spasojević i Vladan Miličić spaseni i smešteni  u ambasadu Srbije!

Izvor: Kurir, 23.Feb.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Monasi Nemanja Spasojević i Vladan Miličić spaseni i smešteni u ambasadu Srbije!

Kijev - Dva srpska bogoslova, Nemanja Spasojević i Vladan Miličić, koji su se zatekli u manastiru Ruske pravoslavne crkve u Kijevu kada su u njega upali demonstranti prebačeni u ambasadu Srbije u Ukrajini.

Ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović potvrdio je da su dva srpska bogoslova noćas izvedena iz Kijevo-pečerske lavre i da se trenutno nalaze se u ambasadi

Demonstranti su ušli samo u prvi deo Kijevsko-pečerske lavre, zahtevajući da manastirski kompleks >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predaju Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi.

Vode se pregovori o mirnoj predaji lavre u kojoj je zavladala prilična panika, jer su demonstranti "izuzetno antiruski nastrojeni".

Demonstranti su upali u lavru dok se na Trgu nezavisnosti u Kijevu obraćala nekadašnji ukrajinski premijer Julija Timošenko.

Kijevsko-pečerska lavra jedan od najznačajnijih spomenika pravoslavne vere za Ruse i Ukrajince, sagrađena je za vreme Kijevske Rusije.

Manastir je na listi Uneska i jedna od sedam čuda Ukrajine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.