Kameron: Srbiji uskoro i pregovori

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron: Srbiji uskoro i pregovori

London -- Ako Srbija nastavi da ide putem na kome se sada nalazi, nema razloga da uskoro ne počne pregovore o ulasku u EU, kaže britanski premijer Dejvid Kameron.

On je u obraćanju Donjem domu parlamenta, čiji je deo bio posvećen Srbiji, rekao da je Britanija oduvek podržavala proširenje EU, od istočne Evrope do zemalja zapadnog Balkana, i da se takva politika pokazala kao uspešna u izgradnji podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << demokratiji i ljudskim pravima širom kontinenta.

Kameron je, kako je objavljeno na njegovom internet sajtu, rekao da je bio veoma zadovoljan kada je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU i naročito je istakao ulogu predsednika Srbije Borisa Tadića.

"Smatram da donošenje ovakve odluke ne bi bilo moguće bez hrabrog liderstva predsednika Tadića. On je zaslužan za hapšenje Ratka Mladića, kojim je zatvoreno jedno od najmračnijih poglavlja u srpskoj istoriji. I on je bio taj koji je doneo hrabru odluku da započne dijalog sa Kosovom", kazao je Kameron.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kameron: Ako Srbija nastavi ovako, uskoro i pregovori

Izvor: S media, 05.Mar.2012

Britanski premijer Dejvid Kameron je u obraćanju Donjem domu parlamenta, čiji je deo bio posvećen Srbiji, rekao da je Britanija oduvek podržavala proširenje EU, od istočne Evrope do zemalja zapadnog Balkana, i da se takva politika pokazala kao uspešna u izgradnji podrške demokratiji i ljudskim...

Nastavak na S media...

Kameron: Moguć skori početak pregovora o ulasku u EU

Izvor: EMportal, 06.Mar.2012, 11:03

Britanski premijer Dejvid Kameron ocenio da je moguće da Srbija uskoro počne pregovore u ulasku u EU.

Nastavak na EMportal...

David Cameron: Ne bi bilo statusa bez Tadićevog liderstva

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Mar.2012

LONDON - On je u obraćanju Donjem domu parlamenta, čiji je deo bio posvećen Srbiji, rekao da je Britanija oduvek podržavala proširenje EU.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Kameron: Srbiji uskoro i pregovori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Mar.2012

Ako Srbija nastavi da ide putem na kome se sada nalazi, nema razloga da uskoro ne počne pregovore o ulasku u EU, kazao je britanski premijer Dejvid Kameron u obraćanju Donjem domu parlamenta. Kameron je, kako je objavljeno na njegovom internet sajtu, rekao da je bio veoma zadovoljan kada je Srbija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.