Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2012, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julija Timošenko prebačena u bolnicu zbog bola u leđima

KARKIV -

Ukrajinska opoziciona liderka Julija Timošenko, koja izdržava kaznu zatvora, prebačena je u bolnicu zbog bola u leđima zbog koga nije mogla da prisustvuje početku suđenja za utaju poreza, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici.

"Timošenkova je sinoć stigla u Centralnu kliničku bolnicu. Posle razmotrenih zaključaka nemačkih lekara, ona je izrazila želju da počne lečenje u klinici koja joj je predložena u gradu Karkiv gde od prošle godine služi zatvorsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kaznu", navedeno je u saopštenju zatvorske službe koje prenosi AFP.

Liderka "narandžaste revolucije" 2004. osuđena je u oktobru na sedam godina zatvora zbog toga što je 2009, dok je bila premijerka, sa Rusijom sklopila sporazum o gasu koji je, prema mišljenju nove vlade, loš po Ukrajinu.

Ona je počela da se žali na bol u leđima i loš tretman kada je premeštena u ženski zatvor u gradu Karkiv, u istočnoj Ukrajini.

Vlasti su kasnije pokrenule nekoliko novih krivičnih istraga protiv nje i ove nedelje je počelo suđenje za utaju poreza. Ako bude osuđena, njena zatvorska kazna bi mogla biti produžena za još pet godina.

Timošenkova nije htela da se leči u ukrajinskoj bolnici sve dok nije dobila odobrenje nemačkih lekara koji su je početkom godine pregledali, navodi AFP.

Nemački lekar je ove nedelje dao formalno odobrenje klinici.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Julija Timošenko u bolnici

Izvor: Mondo, 21.Apr.2012

Ukrajinska opoziciona liderka Julija Timošenko, koja izdržava kaznu zatvora, prebačena je u bolnicu zbog bola u leđima zbog koga nije mogla da prisustvuje početku suđenja za utaju poreza.

Nastavak na Mondo...

Julija Timošenko prebačena u bolnicu

Izvor: Večernje novosti, 21.Apr.2012

Ukrajinska opoziciona liderka Julija Timošenko, koja izdržava kaznu zatvora, prebačena je u bolnicu zbog bola u leđima zbog koga nije mogla da prisustvuje početku suđenja

Nastavak na Večernje novosti...

Julija Timošenko prebačena u bolnicu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2012

KIJEV - Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prebačena je iz zatvora u kojem služi kaznu zbog zloupotrebe položaja u bolnicu gdje će se liječiti zbog bolova u leđima, saopštile su vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.