Jesen u evropskim prestonicama

Izvor: Mondo, 15.Sep.2012, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesen u evropskim prestonicama

Agencije nude veliki izbor aranžmana za obilazak evropskih metropola u septembru. Najmanje novca potrebno je za Prag i Beč, Madrid i Pariz nešto skuplji.

Domaće agencije već su počele da se utrkuju s ponudama za jesenji obilazak evropskih metropola. Uglavnom se radi o petodnevnim obilascima gradova u koje su uključeni dva ili tri noćenja u hotelima s tri zvezdice i prevoz autobusom, a cene se kreću u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od destinacije - od minimalnih 110 do 220 evra. Za ne tako mnogo novca, turisti su ove jeseni u prilici da obiđu Budimpeštu, Prag, Beč, kulturnu prestonicu Poljske - Krakov, romantičnu Veneciju ili Istanbul, grad koji leži na dva kontinenta, ali i Pariz i Madrid, pišu "Novosti".

Autobuske ture

Agencija "Viva travel" turiste vodi u Prag, Veneciju i Istanbul, ali i na šoping ture u Milano i Veronu.

"Tura koja počinje 10. oktobra podrazumeva obilazak šoping centara u ova dva grada", kažu u "Vivi" za "Novosti". "U konačnu cenu od 129 evra uračunati su prevoz autobusom i tri noćenja s doručkom u hotelu s tri zvezdice."

Ista agencija turiste 13. septembra vodi u Beč. Radi se o šoping turi, i kako su nam rekli, planirano je da putnici spavaju u hotelu s tri zvezdice (takođe s doručkom) udaljenom od centra grada 20 kilometara. Cena od 109 evra podrazumeva i panoramski obilazak prestonice Austrije. Pet dana u Veneciji, po istim uslovima, staje 99 evra, a poseta Praga 109 evra.

Agencija "Argus turs" turiste vodi na pet dana u Istanbul po ceni od 119 evra. Za taj novac predviđeni su odsedanje u hotelu "Kečik", doručak, prevoz i panoramsko razgledanje grada. Polazak na petodnevni put zakazan je za 27. septembar.

Isto tako, zainteresovani za obilazk Nemačke - gde je nedavno proslavljeno 20 godina od ujedinjenja istočnog i zapadnog bloka - moraće da izdvoje 199 evra. Planiran je šestodnevni obilazak Berlina i Drezdena, uključujući tri noćenja s doručkom, a polasci su 18. oktobra, 1. novembra i 6. decembra.

Avionske ture

Oni koji su spremni da izdvoje malo više novca, u evropske gradove mogu putovati avionom. Tako, na primer, agencija "Travel lend" turiste vodi u Barselonu za 399 evra.

"Polazak je organizovan za 29. septembar", kažu u ovoj agenciji. "Ostaje se pet dana, a u cenu su uračunati i obilasci skoro svih znamenitosti ovog grada."

Kažu da je jesen u Parizu najlepša. Pa tako oni koji bi želeli da Grad svetlosti posete u ovo vreme, imaju priliku da u prestonicu Francuske otputuju posredstvom agencije "Big blu". Aranžman koji obuhvata avionski prevoz i petodnevni boravak treba da plate 489 dinara.

U ponudi ove agencije je i boravak u Madridu, a aranžman koji košta 460 evra podrazumeva petodnevni smeštaj u hotelu u centru grada, kao i povratnu avionsku kartu.

Poslednjih godina među turistima je veoma popularna takozvana "Drakula tura", koja podrazumeva posetu rumunskih dvoraca.

Agencija "Robinzon" je organizovala turu obilaska gradova Temišvara, Deve, Sibijua i Segešvara, gde se nalaze čuveni zamci. Šestodnevni aranžman sa avionskim prevozom košta 155 evra.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Evropske prestonice od 110 evra

Izvor: B92, 16.Sep.2012, 09:32

Ponude agencija za obilazak metropola u septembru. S najmanje novca može se u Prag i Beč, Madrid i Pariz malo skuplji

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.