Izvor: B92, 02.Okt.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić savetuje Dodika

Banja Luka -- Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić predao je generalnom sekretaru NATO-a zahtev za dobijanje Akcionog plana za prijem te zemlje u Alijansu.

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen rekao je, posle razgovora sa delegacijom BiH da je "podnošenje zahteva najbolji put ka trajnoj stabilnosti na evroatlantskom području". "Voleo bih da sve zemlje zapadnog Balkana budu integrisane u NATO", kazao je Rasmusen.

On je, međutim, istakao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebno da BiH nastavi i ubrza sprovođenje reformi, naročito kad je reč o jačanju demokratskih institucija, izmenama Ustava i odbrambenim pitanjima, objavljeno je na sajtu NATO.

U delegaciji BiH su i ministar spoljnih poslova Sven Alkalaj i ministar odbrane Selmo Cikotić.

Komšić je pre dolaska u Brisel rekao da je ovo veoma važno za BiH i da je ova odluka doneta jednoglasno u predsedništvu BiH.

Akcioni plan za članstvo treba da pripremi zemlje kandidate za punopravno članstvo u Severnoatlantskoj alijansi.

Generalni sekretar NATO razgovarao je sa zvaničnicima BiH i o doprinosu te zemlje misiji ISAF u Avganistanu i napretku koji je BiH učinila u Partnerstvu za mir.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vuk Jeremić smiruje Milorada Dodika

Izvor: Danas, 01.Okt.2009, 20:30

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić savetovao je premijeru RS Miloradu Dodiku, prilikom njihovog razgovora u sredu uveče u Banjaluci, da taj entitet ne bi trebalo da ide u radikalizaciju političkog sukoba s kancelarijom visokog predstavnika (OHR) u BiH, saznaje Danas iz dobro obaveštenih...

Nastavak na Danas...

Srbija stala iza Dodika?!

Izvor: Press, 02.Okt.2009

Zvanični Beograd stao iza odluka Vlade i premijera RS, koji ne pristaju na ucene međunarodne zajednice i novo oduzimanje nadležnosti Srpskoj, jer kao garant Dejtonskog sporazuma ne želi da dozvoli njegovo ukidanje. .U rat najisturenijih predstavnika međunarodne zajednice u BiH i premijera...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.