Japan uvodi dodatne sankcije Rusiji

Izvor: B92, 28.Jul.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japan uvodi dodatne sankcije Rusiji

Tokio -- Japan će uvesti dodatne sankcije Rusiji zato što zvanična Moskva nije uticala na ublažavanje konflikta između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Te sankcije će na snagu stupiti uskoro, nakon što ih odobri vlada, navodi se u saopštenju japanskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenela je agencija Kjodo.

Portparol vlade Jošihide Suga je precizirao da će biti zamrznuta imovina koju u Japanu poseduju pojedinci ili grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktno povezane sa ruskom aneksijom Krima i nestabilnošću na istoku Ukrajine.

Evropska unija je u subotu objavila da je proširila sankcije Rusiji zbog njenih postupaka u Ukrajini, na kome su imena još 15 ljudi, među njima šefovi obaveštajnih službi, kao i 18 kompanija i organizacija.

Na listi su, između ostalih, direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnjikov, direktor Spoljne obaveštajne službe Mihail Fradkov i čelnik ruske Republike Čečenije Ramzan Kadirov, preneo je Itar-tas, koji podseća da se na "crnoj listi" EU nalazi ukupno 87 fizičkih i 20 pravnih lica.
Pogledaj vesti o: Japan,   Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Japan uvodi dodatne sankcije Rusiji

Izvor: Akter, 28.Jul.2014

Japan će uvesti dodatne sankcije Rusiji zato što zvanična Moskva nije uticala na ublažavanje konflikta između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine, gde je 17. jula oboren avion "Malezija erlajnsa" sa 298 putnika i članova posade, saopštila je danas vlada u Tokiju

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.