Jahjaga traži formalne odnose Kosova i NATO

Izvor: B92, 04.Feb.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga traži formalne odnose Kosova i NATO

Priština -- Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je tokom razgovora sa vrhovnim komandantom NATO u Evropi da Kosovo i NATO uspostave formalne odnose.

Kako navodi, cilj je da Priština jednog dana postane punopravna članica severno-atlantskog saveza

Ona je u Prištini sa Filipom Bridlavom razgovarala o aktuelnoj situaciji i bezbednosnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izazovima na Kosovu i u regionu, transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage i procesu integracije Kosova u Nato.

Kako je saopšteno, Jahjaga je zahvalila Bridlavu na doprinos pripadnika Kfora u očuvanju mira i sigurnosti na Kosovu, što je omogućilo institucijama Kosova i građanima da grade demokratsku i funkcionalnu državu.

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa informisao je Bridlava o napretku koji je postignut na Kosovu i rezultatima u oblasti bezbednosti, integrativnim procesima, napretku u oblasti ekonomskog razvoja i jačanju pravne države, saopšteno je iz kabineta premijera.

Mustafa je govorio i o rezultatima Kosova u borbi protiv nasilnog radikalizma i terorizma i merama koja su preduzete u okviru globalne koalicije protiv ovih pojava.

Mustafa i Bridlav razgovarali su i o saradnji i političkom dijalogu Kosova i NATO.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga traži formalne odnose Kosova i NATO-a

Izvor: Blic, 04.Feb.2016

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga zatražila je danas, tokom razgovora sa vrhovnim komandantom Nato-a u Evropi Filipom Bridlavom, da Kosovo i Nato uspostave formalne odnose, kako bi Priština jednog dana postala punopravna članca severno-atlantskog saveza, saopštio je kabinet predsednice...Ona je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.