Jahjaga: Na Kosovu neće biti lokalnih izbora

Izvor: S media, 17.Apr.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Na Kosovu neće biti lokalnih izbora

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas da na Kosovu neće moći da se održe lokalni izbori, ali da će biti poštovane medjunarodne konvencije o dvojnom državljanstvu.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Jahjaga je na sastanku sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanijerom razgovarala o aktuelnim kretanjima na Kosovu i daljem angažovanju OEBS-a u oblasti demokratizacije i bezbednosti.

Pogledajte SPS rijaliti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Dušana Bajatovića (VIDEO)

Tači: Srbi će moći da glasaju na mobilnim biračkim mestima

Fitu: Postoje uslovi da situacija na severu eskalira

Zanijer, koji je na Kosovu radio kao specijalni predstavnik generalnog sekretara UN-a, ocenio je značajnim napredak na Kosovu i izrazio interesovanje o mogućnosti glasanja državljana Kosova, sa dvostrukim državljanstvom na opštim izborima u Srbiji, piše u saopštenju.

Predsednica Jahjaga je istakla da se lokalni izbori Srbije ne mogu i neće održati na Kosovu jer dovode u pitanje teritorijalni integritet države.

Ona je rekla da institucije Kosova priznaju medjunarodni standard kojim državljani sa dvostrukim državljanstvom imaju pravo glasa na opštim izborima i da će poštovati medjunarodne standarde.

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da će kosovska vlada upotrebiće svu ustavnu i zakonsku moć kako bi onemogućila održavanje tih izbora. Opširnije OVDE

(Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Srbi će moći da glasaju na mobilnim biračkim mestima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2012

PRIŠTINA -..Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je danas da će kosovske institucije u potpunosti poštovati ustavno pravo građana sa dvojnim državljanstvom koji imaju pravo glasa na srpskim parlamentarnim izborima i naveo da će oni moći da glasaju na mobilnim biračkim mestima...Tači je naveo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Josipović podržava evropske ambicije Kosova

Izvor: S media, 17.Apr.2012

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio je danas u razgovoru s potpredsednicom kosovske vlade Editom Tahiri podršku evropskim ambicijama Kosova i ponudio pomoć koju Zagreb može ponuditi Prištini na putu za ostvarivanje tih ambicija...U saopštenju za javnost iz kabineta šefa države navodi se...

Nastavak na S media...

Jahjaga: Poštovaćemo međunarodne konvencije za srpske izbore

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 00:20

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je danas da na Kosovu neće biti održani lokalni izbori Srbije, ali da će Kosovo poštovati međunarodne konvencije o dvojnom državljanstvu. Jahjaga: Održavanje lokalnih izbora Srbije na Kosovu dovelo bi u pitanje teritorijalni integritet zemlje..Predsednica...

Nastavak na Blic...

Lokalni izbori na Kosovu protiv interesa Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2012

Srbi sa severa Kosova ne odustaju od toga da organizuju lokalne izbore koje je Beograd prvobitno raspisao za Kosovo, pa od njih odustao. Beograd poručuje da, ukoliko budu održani, rezultate tih izbora neće priznati.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.