Izvor: S media, 17.Apr.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović podržava evropske ambicije Kosova

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izrazio je danas u razgovoru s potpredsednicom kosovske vlade Editom Tahiri podršku evropskim ambicijama Kosova i ponudio pomoć koju Zagreb može ponuditi Prištini na putu za ostvarivanje tih ambicija.

U saopštenju za javnost iz kabineta šefa države navodi se da su Josipović i Tahiri, koja boravi u zvaničnoj poseti Hrvatskoj, izrazili obostrano zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima dve zemlje.

Jahjaga: >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Na Kosovu neće biti lokalnih izbora

Redžepi: Oprezno kroz Srbiju, hapse nevine ljude

Fitu: Postoje uslovi da situacija na severu eskalira

Josipović je pozdravio postignute dogovore Kosova i Srbije u cilju ostvarivanja trajne stabilnosti, sigurnosti i mira u regiji, navodi se u saopštenju.

Dvoje sagovornika razgovarali su i o jačanju i unapredjenju privredne saradnje, kao i o statusu hrvatske manjine na Kosovu.

Potpredsednicu kosovske vlade primio je danas i predsednik saborskog Odbora za spoljnu politiku Milorad Pupovac koji je istakao da su sigurnost i stabilnost regije važni za Hrvatsku kao i "evropska perspektiva" susednih država, saopštila je preš služba Sabora.

(Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.