Jačanje dobrosusedskih odnosa u regionu ključno

Izvor: Beta, 15.Jun.2010, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje dobrosusedskih odnosa u regionu ključno

BUDVA - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u utorak u Budvi da se Srbija zalaže za jačanje dobrosusedskih odnosa u regionu i za pridruživanje zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji.

Obraćajući se učesnicima ministarskog sastanka Centralnoevropske inicijative koji se danas održava u Budvi, Jeremić je rekao da je Srbija odlučna na svom putu ka EU i podsetio da je to glavni strateški prioritet srpske vlade.

"Srbija je naporno radila kako bi dotle došla. Kao najveća zemlja na Zapadnom Balkanu spremni smo da odigramo ključnu ulogu u zajedničkim naporima sa ciljem da proces proširenja (EU) obuhvati i poslednji neintegrisani deo Evrope", rekao je Jeremić.

U cilju jačanja regionalne saradnje i dobrosusedskih odnosa, dodao je on, Srbija podržava uspostavljanje medjunarodne arbitraže u rešavanju pograničnog spora izmedju Slovenije i Hrvatske i zalaže se za skoru viznu liberalizaciju za gradjane Bosne i Hercegovine i Albanije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija za regionalnu saradnju

Izvor: RTS, 15.Jun.2010

Učvršćivanje dobrosusedskih odnosa na Zapadnom Balkanu od suštinskog je značaja i neophodno je potpuno regionalno pomirenje, izjavio ministar Vuk Jeremić na sastanku Centralnoevropske inicijative u Budvi. Jeremić je rekao da je Srbija spremna za dijalog o Kosovu i da se nada da će, posle stava...

Nastavak na RTS...

Jeremić: EU je strateški prioritet Srbije

Izvor: Mondo, 15.Jun.2010

Odlučni smo u želji da postanemo član Evropske unije i to je centralni strateški prioritet vlade Srbije, izjavio je danas u Budvi ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić na sastanku Centralne evropske inicijative.

Nastavak na Mondo...

Velike mogućnosti za poljoprivrednike na putu u EU

Izvor: S media, 15.Jun.2010

Poljoprivredni proizvodjači su medju onim društvenim grupama u okviru zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU) kojima se pružaju najveće mogućnosti, izjavio je danas šef Sektora za evropske integracije Delegacije Evropske komisije u Srbiji Alberto Kamarata. .."Ukupan prihod poljoprivrednika...

Nastavak na S media...

Jeremić: EU je glavni prioritet srpske vlade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2010

Ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić rekao u Budvi da se Srbija zalaže za jačanje dobrosusjedskih odnosa u regiji i za pridruživanje Zapadnog Balkana EU. Na ministarskom sastanku Centralnoevropske inicijative, Jeremić je rekao da je Srbija odlučna na svom putu ka EU, što glavni prioritet srpske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Nema granice između Kosova i CG"

Izvor: B92, 15.Jun.2010

Budva -- Ukupna stabilnost na Balkanu podrazumeva pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo, do kojeg je moguće doći samo dijalogom, smatra Vuk Jeremić... Šef diplomatije Srbije je učestvovao na samitu šefova diplomatija Centralnoevropske inicijative (CEI) u Bečićima...Jeremić je, na konferenciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.