Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2016, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrečene petogodišnje kazne zatvora dvojici novinara

ISTANBUL - Sud u Istanbulu osudio je novinare Čan Dundara i Erdema Gula na po pet godina zatvora, objavili su danas turski mediji.

Sud je presudio da su Dundar i Gul kriv zbog odavanje državne tajne za objavljivanje izveštaja o navodnim isporukama oružja sirijskim pobunjenicima od turske Vlade, prenosi AP.

Dundar je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina i deset mjeseci, dok je Gul osuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na petogodišnju kaznu.

Danas ranije, nepoznati napadač je ispalio dva hica iz vatrenog oružja ka Dundaru ispred zgrade suda u Istanbulu.

Dundar nije bio povrijeđen, ali je novinar koji je pratio suđenje ranjen u nogu.

Očekuje se da će Dundar i Gul uložiti žalbe na presudu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski novinar osuđen na pet godina zatvora, nekoliko sati nakon napada na njega

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2016

Sud u Istanbulu osudio je danas istaknutog novinara Kana Dundara na više od pet godina zatvorske kazne, samo nekoliko sati nakon što je izbegao napad jednog naoružaog muškarca...Sud je Kana Dundara, glavnog urednika lista Džumhurijet, proglasio krivim za otkrivanje državih tajni u novinskim izveštajima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Preživeo pucnjavu, pa popio pet godina zatvora

Izvor: Mondo, 06.Maj.2016

Ugledni turski novinar Čan Dundar, glavni urednik dnevnog lista "Džumhurijet" napadnut je vatrenim oružjem ispred suda u Istanbulu, gde mu se sudi za navodno otkrivanje državne tajne o dostavi oružja sirijskim pobunjenicima...Foto: youtube/printscreen..Uzvikujući novinaru da je "izdajnik svoje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.