Izbori u nedelju: Naprednjaci prvi, demokrate druge

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2010, 05:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbori u nedelju: Naprednjaci prvi, demokrate druge

Srpska napredna stranka osvojila bi podršku 33,4 odsto građana Srbije da su za narednu nedelju raspisani republički izbori, pokazalo je najnovije istraživanje sprovedeno u Srbiji od 4. do 10. avgusta ove godine, a rađeno za američki Republikanski institut (IRI).

Prema rezultatima ankete, na drugoj poziciji je Demokratska stranka koju podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 29,2 odsto građana.

Prema raspoloženju 1.053 anketirana građana na izbore bi izašlo 61 odsto birača, a mesta u parlamentu dobili bi Liberalno demokratska partija (7,4 odsto), Srpska radikalna stranka (6,5 odsto), Demokratska stranka Srbije (6 odsto) i koalicija SPS-PUPS koju bi podržalo 5,7 odsto birača.

Ispod cenzusa, kako je pokazalo istraživanje, našao bi se G17 plus sa 2,2 odsto glasova, dok bi oko deset procenata (9,6 odsto) glasalo za neku drugu partiju.

Ispitanici su odgovarajući na pitanje koji su najveći problemi pred Srbijom kao najvažnije istakli nezaposlenost (36 odsto), nizak standard (15 odsto) i ekonomiju (14 odsto). Zanimljivo je da ispitanici manje pažnje posvećuju pitanju korupcije koja je osnovni problem za sedam odsto građana i Kosmetu koje je kao najveći problem označilo samo šest odsto ispitanika. Među problemima koji koče Srbiju su i kriminal (3 odsto), inflacija (2 odsto), uništena ekonomija (2 odsto) i opšta kriza (2 odsto).

Na pitanje da li bi bilo dobro da političke partije otvoreno govore o praktičnoj nezavisnosti Kosmeta ili smatrate da o tome ne treba javno da se razgovara, odgovorilo je 64 odsto ispitanika. Apsolutna većina ispitanika, njih 84 odsto, je za otvorenu diskusiju o nezavisnosti Kosmeta, dok je 13 odsto protiv da partije javno govore o kosmetskoj nezavisnosti. Na postavljeno pitanje tri odsto građana odbilo je da govori.

Nezaposlenost...........36%

Nizak standard..........15%

Ekonomija.................14%

Korupcija....................7%

Kosovo.......................6%

Kriminal......................3%

Inflacija.......................2%

Uništena ekonomija......2%

Kriza, generalno..........2%

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS najjači, LDP ispred SPS

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Sep.2010

Prema najnovijem istraživanju Američkog Republikanskog Instituta (IRI) koje je sprovedeno u Srbiji od 4. do 10. avgusta ovde godine Srpska napredna stranka osvojila bi najviše glasova. Istraživanje je izvedeno na uzorku od 1.053 građana, a prema rezultatima, 61 odsto isptitanih bi izašlo

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Naprednjaci ispred DS, Čeda jači od Ivice Dačića

Izvor: Press, 10.Sep.2010, 04:56

SNS je trenutno najjača politička partija u Srbiji sa 33,4 odsto podrške građana, dok je DS na drugom mestu sa 29,2 odsto, pokazuje najnovije istraživanje američkog Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) .Na trećem mestu je LDP za koji bi glasalo...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.