FBI optužio Pjongjang za hakerski napad

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI optužio Pjongjang za hakerski napad

SAD optužio Severnu Koreju za hakerski napad na kompaniju "Soni Pikčers", formalno priznajući umešanost vlade u Pjongjangu u incident. Severna Koreja negira umešanost.

U saopštenju FBI navodi se da su u sajber-napadu korišćeni instrumenti i infrastruktura slični ranijim aktivnostima Severne Koreje, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Destruktivna priroda napada koji je doveo do toga da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Soni" povuče film "Intervju" koji prikazuje lidera Severne Koreje i govori o pretnjama koje su mu upućene izdvaja ovaj incident od ranijih sličnih napada, navodi se u saopštenju FBI.

Severna Koreja nema ništa sa sajber napadom na kompaniju "Soni Pikčers", rekao je  severnokorejski diplomata, reagujući na optužbe američke vlade koja je okrivila vladu u Pjongjangu za incident.

Naša zemlja nije povezana sa hakerima, kazao je severnokorejski politički savetnik Kim Song, prenosi AFP.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SAD optužile Severnu Koreju za hakerski napad na Soni

Izvor: Press, 19.Dec.2014

. SAD su danas optužile Severnu Koreju za hakerski napad na kompaniju Soni Pikčers, formalno priznajući umešanost vlade u Pjongjangu u incident.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.