Euleks: Nema diskriminacije, smanjujemo broj zaposlenih

Izvor: RTS, 30.Avg.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euleks: Nema diskriminacije, smanjujemo broj zaposlenih

Misija Euleks negira navode o direktnoj ili indirektnoj diskriminaciji njenog osoblja i ističe da u novom mandatu smanjuje broj zaposlenih, za oko 350 stranih i 450 lokalnih pripadnika osoblja.
Podsećajući da su sredinom ove godine zemlje članice Evropske unije odobrile  novi mandat Euleksa za sprovođenje novog operativnog plana, portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << misije Dragana Nikolić Solomon je RTS-u rekla da taj plan obuhvata smanjenje zaposlenih, odražavajući brojno manju i usredsređeniju misiju.

"Misija će pružati svoje aktivnosti nadgledanja, podučavanja i savetovanja kosovskim institucijama vladavine prava na strateškom nivou, kao i stalnu podršku u ustavnom i civilnom pravosuđu i u rešavanju izabranih krivičnih predmeta", navodi se u pisanom odgovoru.
"Misija je trenutno u procesu smanjivanja broja osoblja, koji je zasnovan na jasnim, objektivnim i pravičnim principima, bez obzira na etničku pripadnost. Nažalost, ne možemo da pružimo nikakve dodatne detalje o ugovornim aranžmanima pripadnika osoblja Euleks-a".
Kosovski Srbi zaposleni u sedištu misije Euleks u Prištini optužila je tu misiju za diskriminaciju po etničkoj i jezičkoj osnovi zbog najave da im neće produžiti ugovore o radu, zato što ne razumeju ili ne govore tečno albanski jezik.
Kako se navodi u saopštenju njihove pravne zastupnice Aksel Rajter, "skoro je sasvim sigurno da od novembra nijedan kosovski Srbin neće raditi u sedištu operacija Euleksa u Prištini".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EULEKS: Ne diskriminišemo naše osoblje

Izvor: JUGpress.com, 30.Avg.2016

PRIŠTINA..Misija EULEKS-a negira navode o direktnoj ili indirektnoj diskriminaciji njenog osoblja, rekla je danas JUGpressu   portparol ove misije Dragana Solomon a na  naše pitanje da li je tačno da službenici Srbi dobijaju otkaze zato što ne znaju albanski jezik, kako u saopštenju navodi njihova...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.