EU i SAD da spreče izbore na KiM

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU i SAD da spreče izbore na KiM"

Priština -- Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da će održavanje izbora Srbije na kosovskoj teritoriji negativno uticati na međunacionalne odnose.

On je dodao i da te izbore treba da spreče Evropska unija i SAD.

Kuči je dodao da je Vlada Kosova u vezi sa tim već razgovarala sa predstavnicima EU i SAD, od kojih je zatražila zabranu održavanja izbora Srbije na kosovskoj teritoriji.

Zamenik premijera Kosova rekao je da takvih izbora, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po svemu sudeći, neće ni biti, ali da, ako se održe, oni neće imati pravnog dejstva.

Dan nakon što je misija Euleks najavila pojačanja za sever Kosova, Kuči je rekao da na tom delu treba uspostaviti red i zakon.

Vlada je takođe odlučila da formira Diplomatsku akademiju koja će delovati u okviru MIP-a Kosova i koja će se baviti osposobljavanjem pripadnika MIP-a i istraživanjima iz oblasti spoljne politike.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU i SAD da spreče izbore Srbije na Kosovu

Izvor: Beta, 08.Mar.2012

PRIŠTINA, 8. marta 2012. (Beta) - Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je u četvrtak, posle sednice vlade, da će održavanje izbora Srbije na kosovskoj teritoriji negativno uticati na medjunacionaln.

Nastavak na Beta...

Kuči traži pomoć od EU i SAD

Izvor: Vesti-online.com, 08.Mar.2012

Zamenik premijera samoproklamovanog Kosova Hajredin Kuči izjavio je, posle sednice vlade, da će održavanje izbora Srbije na kosovskoj teritoriji negativno uticati na međunacionalne odnose, kao i da te izbore treba da spreče Evropska unija i SAD...Kuči je dodao da je Vlada Kosova u vezi sa tim već...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.