Donjeck: Pobunjenici poslušali Putina

Izvor: Mondo, 29.Avg.2014, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Pobunjenici poslušali Putina

Lideri samoproglašene "narodne republike Donjeck" prihvatili su danas poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da otvore humanitarni koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom njihovog razoružanja.

Foto: AP Photo/Sergei Grits

"Uz svo poštovanje za Vladimira Putina, predsednika zemlje koja nas je prva podržala moralno, spremni smo da omogućimo humanitarni koridor za opkoljene ukrajinske vojnike pod uslovom da predaju teško naoružanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i municiju tako da ono ne bude upotrebljeno protiv nas", rekao je premijer "narodne republike Donjeck" Aleksander Zaharčenko, prenela je agencija Itar Tas s.

Putin je, kako je podsetila ruska agencija, zatražio od milicija Novorosije (Donjecka i Luganska republika) da dozvole ukrajinskim vojnicima pod njihovim okruženjem da izađu sa bojišta.

Putin je apelovao na pripadnike milicija da spreče nepotrebne žrtve, istakavši da mnogi ukrajinski vojnici učestvuju u vojnoj operaciji Kijeva na jugoistoku zemlje mimo svoje volje, jer izvršavaju naređenja.

Predsednik Rusija pozvao je kijevske vlasti da odmah prekinu sa vojnom operacijom i da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima Donbasa.

Putin je obećao da će Rusija nastaviti da obezbeđuje humanitarnu pomoć za stanovništvo na jugoistoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Koridor za ukrajinske vojnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014

Predsednik Rusija Vladimir Putin pozvao je pobunjenike na istoku Ukrajine da otvore humanitarne koridore za opkoljene ukrajinske vojnike, a kako jutros javlja ruska agencija Itar-tas, lideri separatista su to prihvatili...Premijer samoproglašene Narodne republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Proruski pobunjenici otvorili humanitarni koridor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2014

Proruski separatisti odazvali su se pozivu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da otvore humanitarni koridor za ukrajinske trupe opkoljene nakon kontraofanzive pobunjeničkih jedinica. Separatisti u u četvrtak zauzeli grad Novoazovsk, a u Kijevu veruju da je to učinjeno uz pomoć ruske armije....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.