Donjeck: 4 poginulo uprkos primirju

Izvor: B92, 16.Sep.2014, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: 4 poginulo uprkos primirju

Najamanje tri osobe su poginule u granatiranju Donjecka, a jedna u gradu Makijevki, uprkos tome što je na snazi dogovor o poštovanju prekida vatre.

Lokalni zvaničnici su izjavili da je u granatiranju povređeno još pet osoba, ne saopštavajući druge detalje, preneo je AFP.

Izveštač francuske novinske agencije javio je da je područje oko aerodroma u Donjecku pod stalnom artiljerijskom paljbom, ali kako je ranije saopštila ukrjainska vojska, oni su uspeli da odbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko napada proruskih aktivista na aerodrom.

U granatiranju Donjecka u nedelju poginulo je šest osoba, a 15 je povređeno. Dva puta je pod udar granata došao i posmatrački tim OEBS-a, saopštila je juče proruska gradska skupština.

To je bilo najveće kršenje sporazuma o prekidu vatre od postizanja dogovora 5. sepetembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Donjeck, tri žrtve granatiranja

Izvor: RTS, 16.Sep.2014

Najmanje tri osobe su poginule u današnjem granatiranju Donjecka, na istoku Ukrajine, uprkos tome što je na snazi dogovor o prekidu vatre, saopštili su lokalni zvaničnici...Lokalni zvaničnici navode da je u granatiranju povređeno još pet osoba, ali ne saopštavaju druge detalje, javlja AFP, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.