Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srpska nikog ne ugrožava i nije prijetnja miru

BRČKO - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska nikoga ne ugrožava, niti je prijetnja miru i teritorijalnom integritetu BiH, te da je na referendumu samo iskorišteno demokratsko pravo za izjašnjavanje o svom državnom prazniku.

Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova NJemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Frank Valterom Štajnmajerom da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom jer referendum ne predstavlja prijetnju teritorijalnom integritetu BiH, niti Dejtonskom sporazumu, istakao da je riječ o poznatim stavu i opredjeljenju Ruske Federacije u vezi sa referendumom u Republici Srpskoj.

"Mi nikoga ne ugrožavamo u BiH, niti smo prijetnja miru i teritorijalnom integritetu BiH. Samo smo iskoristili svoje demokratsko pravo da se izjasnimo o svom državnom prazniku", rekao je Dodik.

Lavrov je u razgovoru sa Štajnmajerom apelovao da se ne podstiču napetosti u vezi sa situacijom u Republici Srpskoj, već se treba fokusirati da se podstakne na konstruktivan dijalog o svim aktuelnim pitanjima procesa stabilizacije u zemlji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik: Nikoga ne ugrožavamo, niti smo pretnja miru u BiH

Izvor: Blic, 30.Sep.2016

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, je rekao da Srpska nikoga ne ugrožava, niti je pretnja miru i teritorijalnom integritetu BiH, te da je na referendumu samo iskorišteno demokratsko pravo za izjašnjavanje o svom državnom prazniku...Dodik je povodom apela, koji je uputio ministar spoljnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.